U trendu

Kolarov: Utakmica sa Portugalom može da odredi tok kvalifikacija za EP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da je utakmica sa Portugalom svakako najbitnija u kvalifikacijama jer pobedom može da se uhvati zalet, a loš rezultat mogao bi da zakomplikuje situaciju.

„Duel sa Portugalom u Lisabonu je najbitniji u kvalifikacijama, a posle dolazi i gostovanje Ukrajini. Sa dva dobra rezultata možemo da napravimo dobar zalet da se plasiramo, a sa lošim može da se zakomplikuje situacija. Bez obzira na to što je prvo kolo, utakmica sa Portugalom je jedna od najbitnijih za nas“, rekao je Kolarov novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će 25. marta duelom sa Portugalom u gostima početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pre toga će igrati protiv Nemačke prijateljsku utakmicu.

Kolarov je naveo da je negativna stvar to što nacionalni tim od 2000. godine nije igrao na kontinentalnom šampionatu.

„To je negativno… Još od generacije Sava Miloševića, klinac sam bio, sećam se toga. Imali smo stvarno neuspešne evropske kvalifikacije posle toga. Imali smo probleme van, ali je generalno uvek bila naša krivica. Nema posebnog pritiska zbog toga, pritisak koji nosi reprezentacija je stalno tu. To je deo našeg posla“, kazao je Kolarov.

Po njegovim rečima, mnogo toga može zavisiti od duela sa Nemačkom koji će se igrati pet dana pre Portugala.

„Imaju fenomenalne igrače, top u Evropi. Tražićemo vetar u ledja. Ta utakmica može da bude mač sa dve oštrice. Treba da budemo dobri i spremni i da iskoristimo šanse koje će nam sigurno dopustiti. Ako izgubiš, a igraš dobro, budeš svestan da možemo sa takvim reprezentacijama. Ako izgubiš, a igraš loše, gubiš samopouzdanje. Veoma bitna utakmica na psihološkom planu“, rekao je Kolarov.

Naveo je da će njegova ekipa ići na pobedu u Volfsburgu.

„Ne idemo da izgubimo, ali sam realan, igraćemo protiv Nemaca na strani. Nedostajaće nam četiri ili pet igrača koji su nosioci reprezentacije. Ići ćemo na pobedu, a videćemo da li će to biti moguće“, naveo je kapiten ekipe.

Potom sledi utakmica sa Portugalom koju će predvoditi Kristijano Ronaldo.

„Nema tu neke velike mudrosti. Videli ste protiv Atletika da je izmislio prva dva gola. On i Mesi su igrači koji se radjaju jednom u 100 godina. Nema tu posebne taktike, već samo da se igra kolektivno, što manje prostora da mu se da. Takvi igrači se najteže čuvaju“, rekao je Kolarov.

Utakmica protiv Nemačke igraće se 20. marta u Volfsburgu, dok je duel sa Portugalom zakazan pet dana kasnije u Lisabonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.