U trendu

Kolašinac i Terzićeva predvode atletičare u Prijepolju

Intrernacionalni atletski miting „Prijepolje 2015“ biće organizovan sutra, a glavni tehnički rukovodilac takmičenja Savo Pušica najavio je učešće 90 atletičara iz sedam država.

„Sve je spremno, od atletskog stadiona do smeštaja za učesnike. Prijavljeno je 90 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Kenije“, izjavio je Pušica za Radio sto plus.

Muškarci će se nadmetati u sedam, a žene u pet disciplina. Atletičari će se takmičiti na 100, 400, 800, 1.500, 3.000 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, dok atletičarke očekuju trke na 100, 400, 1.500 i 5.000 metara i skok u dalj.

„Glavne zvezde su Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Olivera Jevtić i Sonja Stolić, žao mi je što tu nisu Ivana Španović i Amel Tuka. Stiže odlični skakač u dalj iz Hrvatske Sanjin Šimić, srednjeprugaš iz BiH Dušan Babić i mnogi drugi“, rekao je Pušica.

Drugi internacionalni atletski miting u Prijepolju biće organizovan u četvrtak, a početak takmičenja zakazan je za 16 časova.

„Prošle godine nas je prilično omela kiša, ali ovog puta ne bi trebalo da bude takvih problema. Očekuje se temperatura do 34 stepena Celzijusa, što garantuje dobro ppunjene tribine i istinski spektakl“, rekao je Pušica.Organizatori ove manifestacije su Opština Prijepolje, lokalni Sportski savez, Atletski klub Polet i Atletski savez Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.