U trendu

„Koliko bih ja dobio godina da sam pogodio sudiju u grlo?“

Najbolji svetski teniser Novak Đoković sinoć je šokantno izbačen s US Opena jer je lopticom pogodio linijskog sudiju u vrat tokom meča protiv Španca Pabla Karenja Buste (1. set 6-5).

Naravno, loš momak tenisa i čovek koji jedva čeka da neko od drugih tenisera, a posebno Đoković, napravi pogrešan korak da se može naslađivati, odmah se javio.

Reč je naravno o Niku Kirjosu. Australijanac je jedan od najvećih Đokovićevih kritičara, a posle niza napada na najboljeg teniser sveta, i ovog puta mu je bilo potrebno samo nekoliko sati da se opet javi.

– Zamenite mene i Jokera u ovom incidentu. Slučajno pogađanje skupljača lopte u grlo. Koliko godina bih dobio zabranu? 5, 10 ili 20 godina – bilo je pitanje koje je 25-godišnjak postavio svojim pratiocima na Tviteru, a do sada je dobio skoro 200 hiljada glasova.

Zbog ovog incidenta organizatori su Đokovića odmah izbacili iz osmine finala i biće kažnjen novčano onoliko koliko je osvojio na turniru uz moguće dodatne kazne s obzirom na prekršaj koji je počinio, a takođe će izgubiti sve bodove koje je osvojio na turniru.

Bilo je jasno da Novak nije namerno izazvao incident i odmah se otišao da se izvini sudiji, ali bilo je kasno. Počela je da se guši nakon udarca u grlo, a onda su je odvezli u bolnicu što je na kraju i presudilo tome da ga organizatori izbace.

Naravno, teniski svet se odmah podelio da dve strane – jedna strana brani Đokovića, a druga osuđuje njegov čin i smatra da kazna treba da bude oštrija.

– Nisam siguran da je fer. On je čisto udario lopticu, mogao je tako da pogodi i nekog ko skuplja loptice. Nije udario jako tu lopticu, a pravilo u takvoj situaciji je diskvalifikacija. Da je bilo 20 hiljada navijača i da se ovo dogodilo, da bilo bi zvižduka iz publike. Onda bi bilo pitanje šta bi se dogodilo. Ta loptica je putovala i pogodila linijskog sudiju u nezgodno mesto. Nikad nisam video ovako dramatičnu situaciju u životu – rekao je legendarni Šveđanin Mats Vilander koji je branio Novaka.

– Niko u svetu sporta u 2020. nije veći idiot od Novaka Đokovića – napisao je na Tviteru kanadski novinar Sid Seixeiro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.