U trendu

Kolman ponosan na igru i rezultate Velsa na EP

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da je ponosan na igru i rezultate ekipe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i dodao da državni tim mora kontinuirano da učestvuje na velikim turnirima.

Vels je sinoć u Lionu izgubio od Portugala sa 0:2 u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. To je bilo prvo učešće Velsa na velikom turniru još od 1958. godine.

„Oduvek je bila stvar u tome da se redovno kvalifikujemo na velike turnire. Postojala je psihološka barijera koju je trebalo da probijemo, pošto dugo nismo učestvovali na nekom velikom takmičenju. Sada smo iskusili fudbal na velikim takmičenjima, veliko iskustvo i zdrave vibracije svih učesnika. Želimo još takvih stvari, potrebno nam je više takvih stvari. Sada, jedina stvar koja bi u tome mogla da nas spreči smo mi sami“, rekao je Kolman.

„Mislim da smo dovoljno dobri. Moramo da budemo gladni, moramo da imamo istu glad i želju iz prethodne dve, tri nedelje i da djavolski dobro odigramo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo“, dodao je on.

Vels je na turniru pobedio Belgiju, Svernu Irsku, Rusiju i Slovačku.

„Ovaj turnir je veliko iskustvo. Bilo je potpuno drugačije nego što smo očekivali. Ne možeš ništa da predvidiš, susretali smo se sa različitim izazovima kao tim i sve smo ih prošli, do polufinala. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih, da je nacija ponosna. Sutra će oni biti ponosni na sebe. Znamo u čemu smo dobri i nećemo menjati ono što nas je dovelo dovde. Ponosniji sam na ovaj tim više nego na bilo koji sa kojim sam radio, pošto znam šta su igrači žrtvovali da bismo stigli do polufinala. Nisu mogli da daju više. Siguran sam da će u Kardifu imati lepu dobrodošlicu, koju su zaslužili“, rekao je Kolman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.