Konkurencija je počela da me se plaši

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su konkurentkinje u skoku u dalj počele da je se plaše, jer pet vezanih medalja na velikim takmičenjima ne može da bude slučajnost.
“Jedna medalja može da bude slučajnost, ali pet vezanih… Konkurencija zna da od mene može da očekuje velike daljine. Sigurno je i da se na takmičenjima neću pojavljivati nespremna. Mitinzi su mi važni zbog pripreme za velika prvenstva, na najvećim takmičenjima želim da budem najspremnija”, rekla je Španovićeva grupi srpskih novinara u Berlinu.

Španovićeva je na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojila bronzanu medalju skokom 7,01 metar, čime je oborila lični rekord, a potom je sa 7,02 to ponovila na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, gde je bila najbolja.

Ona će sutra od 17.05 skakati na mitingu u Berlinu, čime će završiti ovu sezonu, koju je ocenila najuspešnijom do sada.

“Miting u Berlinu će biti za moju dušu, da probam da ponovo skočim daleko i prikupim bodove za krajnji plasman najboljih skakačica na svetu. Ovo mi je jedna od uspešnijih godina s obzirom na to da sam osvojila dve medalje i bila nikad bliža osvajanju zlatne lige u ukupnom plasmanu”, kazala je srpska nacionalna rekorderka u skoku u dalj.

Ivana Španović je dodala da je Evropsko prvenstvo u dvorani 2014. motivisalo za nastavak, jer je tu ispunila olimpijsku normu i “nije morala kasnije da je juri”.

Takođe, navela je da joj je nakon tog takmičenja prijala dvonedeljna pauza zbog povrede, tokom koje se odmorila.

“Posle toga je sve bilo podređeno pripremi za Peking. Tu mi je bilo najbitnije da napadnem sedmicu i jako sam ponosna što sam to uspela dva puta, iako tehnički nisam to najbolje odradila. Skočila sam 7,01 sa ne baš 100 odsto svojih mogućnosti i to je nešto što mi stvara sliku o tome koliko stvarno ja mogu da skočim”, kazala je ona.

Kao odskočnu dasku u karijeri navela je osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi pre dve godine.

“Posle medalje u Moskvi došao je nalet samopouzdanja koji raste iz dana u dan i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto stvarno veliko”, dodala je.

(Beta)

Ostavite komentar