U trendu

Konors: Đoković je kao Mohamed Ali, Vejn Grecki, Pit Rouz. . .

LONDON – Legendarni američki teniser Džimi Konors izjavio je da je Srbin Novak Đoković jedan od najboljih sportista sveta svih vremena.

Konors drži prvo mesto na listi po broju osvojenih titula – 109. Rodžer Federer je drugi sa 103, dok je Ivan Lendl treći sa 94. Đoković je četvrti sa 93 osvojena trofeja.

Konors je istakao da se Đoković ne plaši svojih protivnika.

„Đoković se ne plaši da izađe i igra, svoju igru. Pobedio ili izgubio. Ne plaši se da bilo kome stane na crtu. Zna dobro da na svojim leđima ima iscrtanu metu. Čak i više sada“, rekao je legendarni američki teniser u svom podkastu „Adventidž Konors“, prenosi „Sportskeda“.

Konors se potom osvrnuo na rivalstvo Đokovića, Nadala i Federera.

„Rivalstva između Đokovića, Federera i Nadala su tako velika. Tenis zato sve više privlači ljudi, jer gledaju uzbudljive mečeve. To je i njima pomoglo da pronađu razloge da kopaju dublje u sebi i nađu motiva i snage da izbiju na vrh. Tako je Đoković, kao svaki veliki sportista pronašao nešto u sebi što ga gura do krajnjih granica“, istakao je Konors.

On je Đokovića uporedio sa najboljim američkim sportistima.

„Svakog dana nalazi razloge da bude bolji. To isto je pokretalo Džoa Montanu, Vejna Greckija, Pita Rouza i Muhameda Alija. Oni uvek pronađu nešto u sebi kako bi nastavili da daju sve od sebe što ih gurne na vrh“, rekao je slavni američki teniser.

Konors je istakao da je oduševljen kako Đoković izlazi na kraj sa mlađim teniserima.

„Ne plaši se da igra protiv svih tih mlađih, koji su imali neke stvarno dobre turnire. Njega to ne plaši. Igra svoju igru, ne boji se da miksuje stvari. Da napadne loptu rano, da je udari i dvadeset puta u poenu. Ne boji se da traži put ka pobedi. I da znate, mnogo mi se to dopada“, dodao je Amerikanac.

On je podsetio da je prošle godine podržao Đokovića, koji je bio deportovan iz Australije.

„Đoković se zauzeo za svoja uverenja, ispravna ili pogrešna. Zauzeo se za svoja uverenja i bio je spreman da se drži toga bez obzira na cenu. Čak do tačke da ga eliminišu iz tenisa, to je brutalna istrajnost“, zaključio je Konors.

Đoković će sutra započeti 375. nedelju na čelu ATP liste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar