U trendu

Konte i zvanično novi trener Čelsija

Italijanski fudbalski trener Antonio Konte potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je danas taj premijerligaš.

Sadašnji selektor Italije će na klupi Čelsija zameniti privremenog trenera Gusa Hidinka, a ekipu će preuzeti nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj.

„Veoma sam uzbudjen što ću raditi u Čelsiju. Ponosan sam što sam selektor nacionalnog tima svoje zemlje i jedino uloga trenera u Čelsiju može s tim da se uporedi“, rekao je Konte za sajt kluba.

Konte ima 46 godina, a reprezentaciju Italije preuzeo je u avgustu 2014. godine i sa timom izborio plasman na Evropsko prvenstvo. Pre toga je sa Juventusom osvojio tri uzastopne titule od 2011. do 2014. godine.

„Drago mi je što smo objavili ovu vest i time stavili tačku na razne spekulacije. Sada ostajem fokusiran na rad u reprezentaciji Italije, a nakon Evropskog prvenstva ćemo više govoriti o Čelsiju“, rekao je Konte.

Konte je peti italijanski stručnjak koji će sedeti na klupi Čelsija nakon Djanluke Vialija, Klaudija Ranijerija, Karla Ančelotija i Roberta di Matea.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar