U trendu

Konte: Teri će uvek biti kapiten Čelsija

Novi trener Čelsija Antonio Konte rekao je danas da će Džon Teri uvek biti kapiten tog fudbalskog kluba, zbog uticaja koji ima na terenu i van njega.

Konte se danas obratio medijima prvi put kao trener Čelsija, pošto je preuzeo ekipu po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj, gde je njegov dosadašnji tim, reprezentacija Italije eliminisana u četvrtfinalu.

Posle brojnih spekulacija o odlasku sa Stamford Bridža, dugogodišnji kapiten Čelsija Teri produžio je u maju ugovor na godinu dana.

„Džon Teri je potpisao ugovor kao igrač, a ne za neku drugu ulogu. On je kapiten ovog tima i sjajan igrač, sa jakom ličnošću i harizmom. Želim da razgovaram sa njim pošto on poznaje duh kluba. On je važan igrač, a svi fudbaleri znaju da na treningu, na terenu, biram startnih 11 igrača“, rekao je Konte, preneli su britanski mediji.

„Džon Teri je kapiten, kada igra i kada ne igra. On je uvek kapiten“, dodao je bivši trener Juventusa.

Teri je produžio ugovor samo šest nedelja pošto je Konte imenovan za trenera „plavaca“, a četrdesetšestogodišnji Italijan rekao je da je i on učestvovao u odluci.

„Džon Teri je za mene važan igrač, za navijače, za klub. Svi zajedno donosimo odluke, drago mi je što je potpisao novi ugovor sa Čelsijem“, rekao je Konte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.