Košarkaš Lejkersa Kobi Brajant na kraju sezone završava karijeru

Foto: Beta

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant saopštio je noćas da će na kraju sezone završiti karijeru.

Brajant je 20 godina, celu karijeru igrao za Lejkerse, a poslednjih godina imao je mnogo problema sa povredama.

„Morao sam da prihvatim činjenicu da ovim više ne želim da se bavim i to je u redu“, rekao je Brajant posle noćašnje utakmice sa Indijanom, koju su Lejkersi izgubili sa 103:107.

On je u pesmi pod nazivom „Draga košarko“ objasnio zbog čega se povlači.

„Moje srce još može da lupa, ali moje telo zna da je došlo vreme da se kaže zbogom. I to je u redu. Spreman sam da te pustim i želim to da znaš. Oboje možemo da uživamo u svakom trenutku koji smo proveli zajedno, dobrom i lošem. Oboje smo jedno drugom dali sve što smo imali“, naveo je 37-godišnji Brajant.

Brajant je tokom karijere pet puta osvojio šampionski prsten sa Lejkersima i 17 puta je bio izabran u „ol-star“ tim. On je dva puta bio najkorisniji igrač (MVP) finala NBA lige, a četiri puta MVP „ol-star“ utakmice. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dve olimpijske zlatne medalje.

On je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 32.683 poena, odnosno najbolji je strelac u istoriji Lejkersa. Po broju poena u NBA ligi na prvom mestu je Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena, a drugi je Karl Meloun sa 36.928 poena.

Poslednje tri sezone Brajant se mučio sa povredama i za dve godine odigrao je ukupno 41 utakmicu.

„Kobi Brajant je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige. Bez obzira da li igra u finalu lige ili vežba u praznoj teretani, Kobi bezuslovno voli košarku“, rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar