U trendu

Košarkaši Partizana izgubili od Fenerbahčea u prijateljskoj utakmici

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od šampiona Evrope, turskog Fenerbahčea sa 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 14:23) u prijateljskoj utakmici.

Najefikasnji u Parizanu bio je Vanja Marinković sa 13 poena, Najdžel Vilijams-Gos je postigao 12, a Patrik Miler devet.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Džejms Nanali sa 18 poena, Džejson Tompson je dodao 12, a Berd Vonamejker 10. Jan Veseli je postigao osam, a Marko Gudurić dva.

Oko 5.000 navijača u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prvi put je na delu videlo novi tim Partizana, predvodjen novim trenerom Miroslavom Nikolićem. Navijačima su se predstavila sva pojačanja, Najdžel Vilijams-Gros, Patrik Miler, Marko Pecarski i drugi.

Fenerbahče je od početka utakmice nametnuo svoj ritam i vrlo brzo je stigao do dvocifrene prednosti, koju je održavao do finiša druge deonice.

Na veliki odmor se otišlo prednošču za turski tim 37:32, a crno-beli su, posle dve vezane trojke Vanje Marinkovića, sredinom treće četvrtine stigli i do izjednačenja (43:43). Šampion Evrope je, medjutim, povratio prednost i nije je ispuštao do kraja utakmice.

Navijači Partizana su velikim ovacijama pre početka meča pozdravili svog nekadašnjeg trenera i igrača, Željka Obradovića i Jana Veselog. Njih dvojica su od beogradskog kluba dobili i prigodne poklone.

Partizan novu sezonu počinje u petak kada u prvom kolu Jadranske lige gostuje MZT-u u Skoplju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.