U trendu

Košarkaši Partizana posle drame savladali Fenerbahče

ISTANBUL – Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Istanbulu ekipu Fenerbahčea 73:72 (16:19, 17:18, 18.20, 22:15) u utakmici 15. kola Evrolige.

Partizan je tako upisao drugu pobedu u Evroligi posle pet vezanih poraza, dok je turska ekipa upisala treći poraz u nizu.

Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu i u uvodnim minutima diktirala tempo igre. Do kraja prve deonice Partizan je uspeo da se vrati prvenstveno boljom odbranom i lakim poenima iz tranzicije.Drugu četvrtinu košarkaši Partizana su otvorili sa agresivnom odbranom ali ih nije išao šut za tri poena kao i košarkaše Fenerbahčea.

Drugo poluvreme su obeležili još lošiji procenti šuta i jedne i druge ekipe. Partizan je primao lake poene iz pozicionog napada, što je domaćoj ekipi donelo i 10 poena prednosti. U poslednjoj četvrtini koncentracija u odbrani ekipe Fenerbahčea je pala tako da su Ledej i Lesor mogli da dođu do lakih poena u reketu. Avremović se vratio na teren za ekipu crno-belih i uneo potrebnu energiju. U poslednjim minutima košarkaši Partizana su bili koncentrisaniji i preko slobodnih bacanja su došli do nove pobede.

Crno-beli sada imaju učinak 6-9, dok Fenerbahče ima 10-5.

U ekipi Partizana istakli su se Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 12 poena, dok je u domaćoj ekipi najbolji bio Skoti Viblekin sa 14 poena.

Crno-beli u narednom kolum 29. decembra dočekuju ekipu Bajerna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.