U trendu

Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Hamburga u EK

BEOGRAD – Košarkaši Parizana pobedili su večeras Hamburg 102:77 u 10. kolu grupne faze Evrokupa u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Bila je ovo osma pobeda crno-belih, dok je nemački tim upisao sešti poraz u takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Matijas Lesor sa 22 poena i šest skokova, a Zek Ledej je bio na ivici dabl-dabl učinka sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti.

Kevin Panter dodao je 15 koševa, a dvocifren je bio i Balša Koprivica sa 13 poena, dok se kod Hamburga istakao Robin Kristen sa 20 poena.

Već posle uvodnih 11:3 videlo se da je domaći tim prilično raspoloženo ušao u meč, što rezultovalo da posle prvih 10 minuta ima 20 poena viška (34:14).

U nastavku su crno-beli nastavili u istom ritmu, forsirali su brzu košarku, Hamburg je pokušao da parira šutem sa distance, ali je tim Željka Obradovića održavao visoku prednost i u drugo poluvreme ušao je 24 poena prednosti.

Potpunu dominaciju domaći tim pokazao je u trećoj deonici, kada je odličnom igrom u odbrani rivalu dozvolio da postigne samo 12 poena.

Opšti delirijum u nekadašnjem „Pioniru“ izazvala je trojka Kevina Pantera za 80:46, a nakon toga i velika borbenost Zeka Ledeja, koji je u želji da se izbori za loptu završio za zapisničkom stolu.

Ubrzo posle toga Partizan je došao od najveće prednosti od čak 35 poena viška, a pred odlučujućih 10 minuta bilo je 85:53.

Na startu poslednje četvrtine Partizan je ponovo poveo sa plus 35, a kako je vreme odmicalo usledilo je imalo opuštanje crno-belih, jer je razlika u jednom trenutku pala ispod 30 poena, da bi na kraju slavili sa 102:77.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar