U trendu

Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Turk Telekoma u Evrokupu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Turk Telekom sa 85:59 (21:12, 20:22, 23:7, 21:18), u utakmici drugog kola Grupe A u Evrokupu i ostvarili drugi trijumf.

Pred više od 6.000 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“, Partizan je predvodio Kevin Panter sa 19 poena, tri skoka i tri asistencije. Alan Smailagić u pobedi je učestvovao sa 13 poena, Jam Madar sa 12, a Aleksa Avramović sa 10 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U ekipi Turk Telekoma najefikasniji je bio Džadžuan Džonson sa 14 poena, Aron Herison postigao je 13, a Berk Demir osam poena uz sedam skokova.

Partizan je počeo utakmicu „trojkama“ Smailagića i Zeka Ledeja, turski tim se primakao na 8:7, ali su domaći serijom 8:0 uspeli da se „odlepe“ i uglavnom zahvaljujući poenima Pantera četvrtinu su završili vodjstvom 21:12.

Do dvocifrene prednosti Partizan je došao „trojkom“ Smailagića (26:16), ali je turski tim zaigrao bolje i prišao na dva razlike, 30:28. Crno-beli su potom uzvratili serijom 11:0 za 41:28, koju je „trojkom“ prekinuo Doruhan Engindeniz. Do kraja poluvremena za tri poena bio je uspešan i Berk, pa je Turk Telekom na poluvreme otišao uz zaostatak od sedam razlike, 34:41.

Partizan je dobro počeo treću deonicu, sa pet vezanih poena Madara, a posle „trojke“ Avramovića i „dvojke“ Pantera poveo je sa do tada maksimalnih 15 poena, 52:37.

Ekipa Željka Obradovića je nastavila sa dobrom igrom i poenima Smailagića, Dalasa Mura, koji je postigao „trojku“ sa velike udaljenosti i Pantera povela sa 64:41, nakon što je protivniku dozvolila da postigne samo sedam poena u toj deonici.

Partizan je u poslednjoj četvrtini uvećavao prednost, koja je posle poena Uroša Trifunovića sa linije za slobodna bacanja iznosila 25 poena, 74:49. Najveću prednost na meču od 27 razlike crno-beli su imali posle „trojke“ Madara, 82:55.

Partizan sada ima obe pobede u grupi, a turska ekipa pobedu i poraz.

U trećem kolu Partizan će 2. novembra dočekati Huventud, a Turk Telekom će biti domaćin Slasku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar