U trendu

Košarkaši Srbije pobedili Hrvatsku

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u noći izmedju ponedeljka i utorka selekciju Hrvatske sa 86:77 (16:19, 20:21, 28:20, 22:17) u poslednjem meču predolimpijskog turnira „Super 4“ u Kordobi.

Srbija je turnir „Super 4“ u Kordobi završila na drugom mestu iza domaćina Argentine.

Bez kapitena Miloša Teodosića, koji zbog povrede prsta nije mogao da igra, Srbija je odličnom igrom u završnici slomila otpor Hrvatske, koja je tokom prvog poluvremena bila u konstantnom vodjstvu – u nekoliko navrata je imala i devet poena razlike.

Treća četvrtina donela je bolju igru izabranika Aleksandra Djordjevića. Stefan Birčević je u 23. minutu pogodio trojku za prvo vodjstvo Srbije još od početnih 4:0, a Nikola Jokić je završio taj period još jednim pogotkom iza linije 6,75 na isteku vremena za 64:60.

U poslednjoj deonici ekipe su se smenjivale u vodjstvu sve do poslednja dva i po minuta kada je Srbija serijom 10:0 rešila pitanje pobednika.

Stefan Marković je prvo pogodio trojku za 79:77, usledila je dobra odbrana srpskih košarkaša, a možda i odlučujuće poene ubacio je Stefan Jović, koji je minut i po pre kraja pogodio trojku u isteku napada sa skoro pola terena (82:77).

Srbija je nastavila sa dobrom odbranom, iz koje je Kalinić zakucao u kontranapadu, a Bogdanović je sa poludistance postavio konačnih 86:77.

Miroslav Raduljica je bio najefikasniji u timu Srbije sa 17 poena uz pet skokova, Bogdan Bogdanović je ubacio 13 poena, Nemanja Nedović devet, Marković, Nikola Kalinić i Jokić su postigli po sedam.

U Hrvatskoj su najefikasniji bili Bojan Bogdanović sa 18 i Krunoslav Simon sa 14 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.