U trendu

Košarkaši Srbije posle drame bolji od Letonije

BEOGRAD – Košarkaški Srbije pobedili su večeras Letoniju 101:100 u hali „Aleksandar Nikolić“ na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranicima Svetislava Pešića posle velike borbe priprala je pobeda protiv veoma šuterski raspoložene Letonije, koja je ubacila 16 trojki i tokom većeg dela meča imala je prednosti.

Najefikasniji u poebdničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 21 poenom i devet skokova, odlučnu rolu imao je Marko Jagodić Kuridža sa 16, aleksa Avramović ubacio je 17, Alen Smailagić je dodao 15.
U ekipi Letonije najbolji je bio Lomas sa 33 poena, od čega je šest trojki.

Košarkaši Srbije nekokoliko puta bili su blizu da prelome meč u svoju korist, sredinom poslednjeg dela gubili su šest poena razlike, a sa četiri vezana poena Nemanje Dangubića prišli na minus dva.

Sve je bilo uzaludno jer odbrana domaćeg tima nije bila na nivou, dok je šut sve vreme služio Letonce.

Dangubić je pogodio i važnu trojku za 93:91 i priključak u finišu meča, a odličnu partiju Jagodić Kuridža je krunisao šutem sa linuje 6.75 metara za 96:96 minut i po pre kraja.

Završnica je donela veliku dramu i penal zavrsnicu , Srbija je bacanjima Teodosića 11 sekundi pre kraja povela 100:98, ali na isti način uzvratila pa je na semforu brzo stajalo 100:100.

Srbija je imala poslednji napad, Kuridža je fauliran, pogodio je prvo bacanje, drugo namerno promašio i domaći tim je na kraju slavio 101:100.

Košarkaši Srbija za tri dana gostuje Belgiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.