U trendu

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Grčke sa 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25) na Trofeju Beograda.

Srbiju su do pobede predvodili Bogdan Bogdanović sa 14 poena, Vladimir Lučić sa 13 i Boban Marjanović sa 11 poena, dok su po osam postigli Milan Mačvan, Vladimir Štimac i Marko Gudurić. Najefikasniji u Grčkoj bio je Janis Burusis sa 13 poena.

Srbija je konfuzno počela utakmicu, startna petorka Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić nisu u uvodnim minutima uspeli da pronadju pravi ritam, pogotovo u napadu, ali su u odbrani od samog starta igrali veoma čvrsto.

Grčka, s druge strane, to nije uspela da iskoristi i dodje do osetnije prednosti, osim početne prednosti od 2:0 nakon poena Janisa Burusisa, uopšte ekipa Kostasa Misasa delovalo je umorno i tromo.

Reprezentacija Srbije je posle trojke Stefana Jovića u petom minutu došla do pet poena prednosti (9:4), da bi se u nastavku prve četvrtine igralo uglavnom koš za koš, a igru je nosio Bogdan Bogdanović koji je sjajno proigravao saigrače.

Ekipa Aleksandra Djordjevića je u finišu prve deonice došla do vodjstva od 23:15, što je bio početak velike serije koja je nastavljena u drugoj četvrtini.

Centar Srbije Boban Marjanović je početkom drugog perioda nosio ekipu, Grčka više od šest minuta nije uspela da postigne koš, a prednost domaćina se postepeno uvećavala. Sjajnom igrom na obe strane terena ,izabranici Aleksandra Djordjevića u finišu poluvremena stigli su do maksimalnih plus 26 do tog trenutka – 45:19.

Igralo se u bržem ritmu početkom treće četvrtine, a Srbija je u toj situaciji bila dominanta na parketu. Bogdanović je nastavio sa odličnim proigravanjima, a pogadjali su Kuzmić, Mačvan i Lučić.

Burusis je, s druge strane, sam nosio igru Grčke, ali i pored njegovih nekoliko vezanih poena, gosti nisu uspeli da smanje deficit, pa je Srbija posle 30 minuta igre vodila sa 66:36.

Srbija je i u poslednjoj deonici nastavila sa odličnom igrom na obe strane terena, u potpunosti je nadigrala Grčku i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

U ekipi Srbije za večerašnju utakmicu u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ nisu bili povredjeni Marko Simonović, Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica, a selektor je na klupi ostavio i kapitena Miloša Teodosića.

S druge strane, u ekipi Grčke u sastavu nisu bili braća Janis i Tanasis Atetokumbo i Jorgos Burgos.

Ekipa Aleksandra Djordjevića će se sutra od 21.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sastati sa Crnom Gorom. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.