U trendu

Košarkaši u kolicima počeli pripreme; Banjac: Imamo kvalitet

BEOGRAD – Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima okupila se u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo C divizije u Sofiji, gde ima ambiciju da izboru plasman u viši rang takmičenja i tako ostvari do sada najveći uspeh u ovom paraolimpisjkom sportu za Srbiju.

Selektor reprezentacije Slobodan Banjac, inače bivši košarkaš u kolicima i reprezentativac Slovenije, uveren je u uspeh Srbije.

„Ova reprezentacija ima kvalitet i borbenost koja je potrebna za uspeh. Na ovim pripremama uradićemo sve što je potrebno da podignemo nivo sportske discipline i fizičke spremnosti, kako bismo u potpunosti mogli da pokažemo svoj talenat. Verujem da ćemo uz taj nivo profesionalizma uspeti da izborimo plasman u B diviziju“, rekao je Banjac.

Kapiten reprezentacije iz beogradskog kluba Singidunum Željko Ćirković podsetio je da je Savez košarkaša u kolicima formiran u Srbiji tek 2004. godine.

„S obzirom da sam tu od početka košarke u kolicima u Srbiji, ovo je prvi put da imamo ovoliko igrača za selekciju, ovo je prvi put da imamo ovako organizovane pripreme, koje će biti iz dva dela. Sada nas, kao igrače zanima samo teren, da izađemo na trening, za razliku od prethodnih godina kada smo morali da razmišljamo i o kolicima, o rezervnim delovima, pa čak i o loptama – da li ih imamo?, kazao je Ćirković.

Na početku priprema okupilo se 14 igrača, dok će se u kasnijoj fazi priključiti još dvojica Elvis Fakić, koji igra Radhenu 96 u nemačkoj prvoj ligi, kao i centar Sabid Karupović iz KIK Sana Sanski most.

Sa njima je na treningu bio i Vladimir Kuzmanović, koji je preuzeo vođenje Saveza košarkaša u kolicima Srbije prošle godine.

Evropsko prvenstvo C divizije igraće se u Sofiji od 29. jula do 4. avgusta, a uz Srbiju učestvuju Republika Irska, Grčka, domaćin Bugarska, Češka i Mađarska i Portugalija.

Plasman u B diviziju izboriće dve ekipe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.