U trendu

Košarkaši zadovoljni pobedom na početku Olimpijskih igara

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je „fenomenalno“ što je njegova ekipa pobedila Venecuelu na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a i njegovi saigrači takodje su bili zadovoljni igrom.

„Fenomenalno je što smo pobedili uopšte, i što smo sa još jednom pobedom obezbedili plasman u drugu rundu, ali treba gledati i poziciju u grupi. Sad nam sledi jako bitna utakmica sa Australijom, sa kojom vodimo borbu za drugo mesto. Sjajno smo odigrali večeras na obe strane terena i pohvalio bih sve momke“, rekao je Bogdanović.

Australija je ranije danas pobedila Francusku sa 87:66.

„Gledali smo Australiju. Dominantni su fizički i jaki, trče, odlično igraju. Biće jako nezgodni, dosta se kreću, nezgodan su protivnik“, rekao je Bogdanović.

Nikola Jokić ocenio je da je utakmica bila sjajna, ali da je sledeći protivnik jako težak.

„Prva pobeda kao Srbija na Olimpijskim igrama, sjajna utakmica i sjajna uvertira za turnir. Imamo utakmicu već za dva dana protiv Australije, koja je demolirala, uništila Francusku i nije joj ostavila nikakve šanse. Igraju stvarno dobro, mnogo su jaki, čvrsti, imaju kvalitet. Mislim da su Australijanci iznenadili sve na Olimpijskim igrama, pa i nas. Imamo dva dana da se pripremimo za njih i nadamo se dobroj borbi“, rekao je Jokić.

Nemanja Nedović pohvalio je pristup.

„Jako je bitno početi takmičenje pobedom. Imali smo jako dobar pristup danas. Sad što pre da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Australiji, koja je pokazala protiv Francuza da je jako dobra ekipa, sa mnogo NBA igrača i sigurno će biti mnogo teže nego danas“, rekao je Nedović.

On je priznao da je tim imao sreće sa protivnikom u prvom kolu.

„Imali smo malo sreće što smo igrali prvu utakmicu sa Venecuelom, bez potcenjivanja. Bilo je jako bitno da počnemo turnir sa ovakvom igrom, da osetimo loptu, osetimo halu“, rekao je Nedović.

On je kazao da se Olimpijski turnir razlikuje od ostalih takmičenja.

„Drugačije je sve. Počev od atmosfere u selu. Uživamo svih dana. Jako je teško da se ekipa koncentriše na utakmice u Olimpijskom selu, ali koncentrisani smo i uživamo“, rekao je Nedović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar