U trendu

Košarkaši Zvezde: Jedna od najboljih utakmica sezone

Košarkaš Crvene zvezde Maik Cirbes rekao je da je večerašnja igra crveno-belih u utakmici protiv Lokomotive Kubanj način na koji njegov tim želi i treba da i igra.

On je rekao da mu je pobeda i pesma navijača na kraju susreta jedan od najlepših rodjendanskih poklona u životu.

„Večeras smo odigrali najbolju utakmicu u sezoni. Dobro smo poečli, rano smo stekli prednost, a posle smo je konstatno održavali. To je najbitnija stvar… Ovo je način kako želimo da igramo“, rekao je Cirbes novinarima posle meča.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Lokomotivu Kubanj sa 80:66 (33:21, 17:16, 17:17, 13:12), u utakmici petog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Cirbes je večeras vodio veliku bitku pod košem sa rivalima, često je bio udvajan, a i nekoliko puta mu je sviran i faul u napadu.

„U košarci je uvek tako, pogotovo na mojoj poziciji. Uvek se boriš sa rivalima. Niko ne želi da se povuče… To je sport“, rekao je Cirbes i dodao da je masnicu ispod oka zaradio na utakmici protiv Partizana.

„U finišu meča s Partizanom sam prilikom jednog skoka dobio udarac ispod oka. Bila su trojica, četvorica igrača oko mene, ali nisam video ko me je udario, a nije ni bitno“, rekao je Cirbes.

Nemački košarkaš je večeras napunio 26 godina, a navijači Zvezde su mu posle utakmice otpevali rodjendansku pesmu.

„Lep poklon, jedan od najboljih u životu. Svi navijači su pevali… Uopšte to nisam očekivao. Ta pesma me je nervirala prošle godine, pošto je Čarls Dženkins stalno pevao, ali večeras je izuzetno prijala“, kazao je Nemac.

Košarkaš Zvezde Tarens Kinsi pohvalio je zalaganje svojih saigrača na večerašnjoj utakmici.

„Igrali smo izuzetno organizovano večeras, timski. Izašli smo na teren, igrali smo veoma agresivno na početku, bolje nego što smo to do sada radili. Pobeda nije lako ostvarena, jer smo imali problema malo u poslednjoj deonici. Malkom Delejni smo zaustavili, ali on je mogao u poslednjih pet minuta da postigne 20 poena… Morali smo da ostanemo koncentrisani i da se držimo plana do kraja“, rekao je Kinsi i dodao da je atmosfera u Hali Pionir bila „sjajna“.

Kapiten Branko Lazić ocenio je da je ostvarena velika pobeda protiv Lokomotive i dodaje da je rano razmišljati o narednoj fazi Evrolige.

„Bitna pobeda za nas. Uspeli smo da pobedimo Lokomotivu posle poraza u derbiju. Tokom čitavog meča smo imali kontrolu. Možda je skok u nekim trenucima bio problem. Medjutim, ostali smo fokusirani, odigrali u kontinuitetu u odbrani, a u napadu smo imali protok lopte. To smo iskoristili i postizali često lake poene“, rekao je Lazić.

„Ne razmišljamo o narednoj fazi. razmišljamo o Jadranskoj ligi i Kupu Radivoja Koraća, koji nam sledi uskoro. Ukoliko se pojavi prilika za Top 8 mi ćemo pokušati da iskoristimo“, rekao je Lazić.

Košarkaš Vasilije Micić rekao je da bitno što se ekipa oporavila od utakmice s Partizanom i ocenjuje da je odlučujući faktor u večerašnjoj pobedi bila dobra odbrana.

„Oporavili se od Partizana. Na sve kritike trenera smo odreagovali pozitivno. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i pokazali da imamo karakter i da možemo da pobedmo dobre timove. Dobar početak nam je dao samopouzdanje, zaustavili smo bekovsku liniju, iz igre nisu postigli mnogo poena, ali jesu s penala… Odbrana je bila odlična. Uspeli smo da ih zaustavimo i spustimo na mali broj poena, što je veoma teško protiv Lokomotive“, rekao je Micić.

U šestom kolu Zvezda će u četvrtak 4. februara igrati u Istanbulu protiv Darušafake, a Lokomotiva u Španiji protiv Unikahe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.