U trendu

Košarkašice Srbije protiv V. Britanije za bronzu na EP

BEOGRAD – Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu igraće danas protiv Velike Britanije u beogradskoj „Štrak areni“.

Izbaranice Marine Maljković poražene su u polufinalu od Španije, dok su Britanke izgubile od Francuske.

Srpski tim bio je blizu prvog trijimfa protiv Španije, ali loša igra u poslednja tri minuta koštala je Srpkinje finala EP pred svojom publikom.

Selektorka Marina Maljković istakla je da je za njen tim nov dan i da igracice moraju da se oporave od sinoćnjeg poraza.

„Moramo biti fokusirani na utakmicu. Četrdeset minuta košarke, 25 minuta zagrevanja. Novi je dan, to je poruka za moje košarkašice. Ostanite na nogama. Budite se, novi je dan. Sve staje u to“, rekla je Maljković.

Kapiten Jelena Bruks smatra da tim mora da osvoji bronzanu medalju.

„Obećavam da ćemo izaći mirne glave da uzmemu tu bronzu, da ne odemo kući se četvrtim mesto. Moramo da damo sve od sebe, da opet ostavimo srce na terenu i nadam se da ćemo imati bronzu oko vrata“, rekla je Bruks.

Meč za bronzu igra se od 17.30, dok će finale između Francuske i Španije početi večeras u 20.30.

Košarkaški savez Srbije pozvao je navijače da masovno dođu u beogradsku „Štark Arenu“ i da bodreći srpske košarkašice u borbi za bronzu, postave rekord po broju gledalaca na evropskim prvenstvima.

Zvaničan rekord Evropskog prvenstva za žene po broju gledalaca postavljen je u Rigi 2009. i iznosi 8.713 gledalaca, a sinoć u „Štark areni“ bilo je 7.560 navijača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.