Košarkaški savez obeležava Dan borbe protiv raka dojke u Srbiji

Košarkaški savez Srbije (KSS) pokrenuo je akciju “Pink and rol”, povodom obeležavanja 20. marta, Dana borbe protiv raka dojke u Srbiji.

Kako se navodi na sajtu KSS, 21. kolo Prve ženske lige Srbije koje će se igrati 5. marta i 22. kolo, četiri dana kasnije, biće u znaku roze boje, a akciji će se priključiti i muška Košarkaška liga Srbije u utakmicama koje će se igrati 20. marta.

“U cilju podrške obolelim i lečenim ženama od raka dojke, naše košarkašice i košarkaši prvoligaških ekipa će na patikama nositi roze pertle”, navodi se u saopštenju.

Centralni dogadjaj akcije “Pink and rol” je finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević za seniorke, na kome će gošće biti članice Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke, “Budimo zajedno”.

“Ovom akcijom će naše košarkašice i košarkaši dati nemerljiv doprinos u borbi protiv raka dojke i širom Srbije preneti poruku o važnosti pružanja konstantne podrške svima koji su uključeni u borbu protiv ove opake bolesti”, piše u saopštenju.

Prema statističkim podacima, rak dojke je najrasprostranjenije maligno oboljenje kod žena u Srbiji. Od raka dojke u Srbiji svake godine oboli približno 4.000 žena, a oko 1.600 žena umre.

(Beta)

Ostavite komentar