U trendu

Kovačević: Rusija favorit; Skorovič: Zbog publike 50:50

Selektor futsal repezentacije Aca Kovačević prepustio je Rusiji ulogu favorita u sutrašnjem polufinalu prvenstva Evrope u Beograd, dok njegov kolega sa suprotne strane Sergej Skorovič tvrdi da su šanse 50:50, pre svega zbog činjenice da srpski tim igra na domaćem terenu.

Srbija će sutra protiv aktuelnog vicešampona Evrope imati priliku da se plasira u finale i obezbedi prvu medalju u istoriji pred više od 11.000 gledalaca u Areni.

„Dobro se znamo, za ovih devet godina nije bilo takmičenja gde nismo igrali. Pobedili smo ih samo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, dok su oni poslednji put slavili nedavno u Izmiru na kvalifikacijama za SP. Nadam se da ćemo se plasirati i finale, ali i da se ne desi napravili smo veliki uspeh za srpski futsal i promociju istog“, rekao je Kovačević novinarima u hotelu Kraun plaza.

Selektor Srbije obećao je da će ekipa učiniti sve da još jednom pomeri granicu uspeha.

„Svaka utakmica je priča za sebe, idemo korak po korak, na isti način kao do sada. Učinićemo sve da pobedimo, iako ništa ne garantujemo. Rusi su favoriti, što dokazuju njihova imena igrača i igre na prvenstvu“, navodi Kovačević.

Skorovič je pohvalio igre Srbije na šampionatu, dodavši da su veoma organizovana i kvalitetna ekipa.

„Došli smo do polufinala, ali ne želimo tu da se zaustavimo jer hoćemo pobedu. Nemamo pravo na grešku i svesni smo toga jer je ulog medalja. Ključni igrači Srbije nose tim i to se videlo do sada“, rekao je Skorovič, koji se srdacno pozdravio sa Kovačevićem, ali nije prihvatio ulogu favorita.

„Može uvek da se diskutuje ko je favorit, ali sutra će biti puna hala koja će dati veliku podrsku Srbiji. Nisam siguran da smo favoriti, šanse su 50:50“, zaključio je Skorovič.

Polufinale između Srbije i Rusije igra se sutra od 18.30, dok od 21 sat se sastaju Španija i Kazahstan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.