U trendu

Krajinović prvi put u drugom kolu Vimbldona

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio Čeha Jiržija Lehečku 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4.

Ovo je prvi put da je Krajinović preskočio prvo kolo na Vimbldonu, a za to mu je bilo potrebno tri sata i 50 minuta igre.

Čeh je odlučujući brejk u prvom setu napravio u 12. gemu, da bi potom na startu drugog seta poveo sa 2:0. Medjutim, Krajinović je nakon toga preokrenuo rezultat na 3:2 i tu prednost brejka sačuvao je do kraja tog dela igre za 1:1 u setovima.

U trećem setu su teniseri po dva puta oduzimali servis rivalu, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je pripao Lehečki sa 7:5. Istim rezultatom u taj-brejku rešen je i četvrti set, ali je ovog puta pripao srpskom teniseru pa je meč otišao peti set.

Prvi do brejka u odlučujućem setu je stigao Krajinović, poveo je sa 3:2, ali je Lehečka već u narednom vratio brejk. Srpski teniser je u devetom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, da bi u narednom iskoristio prvu meč loptu.

Krajinović će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa koji je ranije danas eliminisao Britanca Pola Džaba posle pet setova (3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5). Biće to drugi medjusobni duel Krajinovića i Kirjosa, a Australijanac slavio u prvom meču.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.