U trendu

Kreće LŠ: Derbi na Nou Kampu, Roma čeka Atletiko

Nova sezona Lige šampiona, 26. po redu od osnivanja novog formata, startuje danas utakmicama u grupama A, B, C i D, a duel koji najviše privlači pažnju je na Nou Kampu gde se sastaju Barselona i Juventus.

Katalonci u ne baš odličnoj atmosferi, zbog neslaganja fudbalera i uprave ovog leta oko transfera, iščekuju revanš Juventusu za bolni poraz prošle sezone u četvrtfinalu elitnog takmičenja (3:0).

Sa druge strane, Juventus je u Seriji A nastavio „teror“ sa tri ubedljive pobede i u Barselonu putuje u pravom raspoloženju, sa ciljem da legendarni golman Đanluiđi Bufon, koji igra poslednju sezonu u karijeri, ostavi netaknutu mrežu od Lionela Mesija.

U okviru iste D grupe, u Pireju ekipi Olimpijakosa dolazi lisabonski Sporting, timovi koji će se najverovatnije boriti za treće mesto i ostanak u Evropi.

Interesantan meč očekuje se i na Olimpiku, gde povratnik u Ligu šampiona Roma i Atletiko Madrid igraju u trenutku kada Čelsi ima lak posao u Londonu protiv Karabaga u C grupi.

Pari Sen Žermen, osetno pojačan ovog leta sa dva najskuplja transfera u istoriji fudbala Nejmarom i Mbapeom, ima najviše ambicije, ali i težak zadatak na bučnom Seltik parku. Drugi favorit B grupe Bajern je veliki favorit protiv Anderlehta na minhenskoj Alijanc areni.

Na kraju, u A grupi Mančester Junajted dočekuje Bazel, a Benfika moskovski CSKA.

Real Madrid je skinuo „prokletstvo“ odrane „ušatog trofeja“, sada juri het-trik i 13. titulu prvaka Evrope, a glavne takmace imaće u PSŽ-u, Bajernu, Juventusu, Barseloni, Mančester Junajtedu…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.