U trendu

Kristofersen osvojio kristalni globus u slalomu

Norveški skijaš Henrik Kristofersen osvojio je danas kristalni globus u slalomu, pošto je zauzeo drugo mesto u trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u Kranjskoj Gori.

Austrijanac Marsel Hiršer pobedio je rezultatom 1:46,24 minuta, a Kristofersen je kroz cilj prošao sa 0,81 sekundu zaostatka. Treće mesto zauzeo je Italijan Stefano Gros rezultatom 1:47,35 minuta.

Trku pre kraja takmičenja u slalomu Kristofersen ima nedostižnih 111 bodova prednosti nad Hiršerom. Poslednja trka Svetskog kupa u slalomu voziće se za dve nedelje u Sent Moricu.

„Ovo je neverovatno. Trku pre kraja takmičenja sam osvojio titulu, to je bilo u Hiršerovom stilu. San mi se ostvario“, rekao je Kristofersen, koji je pobedio u šest od devet slalomskih trka u sezoni.

To je prvi kristalni globus za Kristofersena, koji je postao tek drugi Norvežanin od Kjetila Andrea Amota pre 16 godina, osvajač titule u slalomu.

Kristofersen je osvojio olimpijsku bronzu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine i ostvario je 10 pobeda u Svetskom kupu.

„Ovo je bila neverovatna sezona. Šest pobeda, dva druga mesta, jednom treće, šta se dogadja?“, rekao je 21-godišnji novreški skijaš.

On je tako prekinuo niz Hiršera od tri titule u slalomu.

„Moramo čestitati Henriku na neverovatnoj sezoni. On je pravi šampion“, rekao je Hiršer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.