U trendu

Kriza? Treći uzastopni poraz Zvezde, CSKA ubedljiv u Moskvi

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza u Beogradu od turskog Efesa u Evroligi, a onda i svakako neprijatnog neuspeha u „večitom derbiju“ s Partizanom, košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su i treći poraz u poslednjih nedelju dana.

„Crveno-bele“ je prilično ubedljivo porazio moskovski CSKA rezultatom 102:80 (33:26, 25:20, 19:18, 25:18) u okviru 22. kola Evrolige nateravši trenera Dejana Radonjića da stavi prst na čelo i zapita se da li su samo povrede oslabljene Zvezde razlog tri neuspeha u tako kratkom vremenskom periodu.

U ekipi Crvene zvezde nije bilo povređenih Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, dok je Ognjen Kuzmić podbacio na parketu pa domaćinu nije bilo teško da već u prvoj četvrtini postigne čak 33 poena.

Ekipa Dimitrisa Itudisa ostala je na drugoj poziciji na tabeli elitnog takmičenja sa skorom 16-6, dok je Crvena zvezda trenutno peta sa 12 pobeda i 10 izgubljenih utakmica.

Moskovljani su posebno bili raspoloženi u šutu za tri poena (59 odsto), pogodivši ukupno 13 trojki, čak sedam u prvoj deonici, a najviše se istakao Nando De Kolo sa 25 poena, 18 je imao Nikita Kurbanov, a Miloš Teodosić 16.

Kod Zvezde najbolji je bio kapiten Luka Mitrović sa 16 pogodaka, Čarls Dženkins dodao je 12, a Ognjen Kuzmić 10.

Košarkaši Crvene zvezde priliku da prekinu niz od dva uzastopna poraza u Evroligi imaju u narednom kolu kada 22. februara dočekuju Galatasaraj.

(Tanjug/I.Đ.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.