U trendu

Krkić hteo dres Srbije: Dolazio sam u BG, imam srpske krvi..

LONDON – Nekada najtalentovaniji fudbaler sveta Bojan Krkić kaže da je kao dete voleo da dolazi u Beograd i da je pre dve godine hteo da igra za reprezentaciju Srbije, ali nije mogao jer je već imao 25 minuta u dresu Španije.

Napad engleskog drugoligaša Stouka, kome je otac Bojan senior bivši fudbaler OFK Beograda, podneo je zahtev da zaigra za „orlove“, ali je Svetska fudbalska federacija (FIFA) odbila tu mogućnost jer je nastupio protiv Jermenije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

„Imam srpske krvi, po nekoliko nedelja kao dete sam provodio u Beogradu sa roditeljima. Pre nego što sam počeo da igram za Barselonu svake godine sam dolazio, a onda nisam mogao zbog utakmica“, rekao je Krkić u intervjuu za BBC.

Krkić je dodao da je u detinjstvu savršeno govorio srpski jezik.

„Ipak, sada dugo nisam vežbao srpski i ne mogu dobro da ga pričam“, govori fudbaler kome je otac Srbin, a majka iz Španije.

Najbolji strelac mlađih kategorija Barselone ikada (850 golova) priznao je da mu u karijeri nisu pomogla poređenja sa Lionelom Mesijem.

„Postigao sam 10 golova u prvoj sezoni u Primeri i već su svi počeli da pričaju „Ovo je novi Mesi“. Tu ništa ne možeš da promeniš… Znam svoje kvalitete i da nisam Mesi, ja sam Bojan“, zaključuje Krkić.

Posle Barselone, gde je samo u početku iskazao potencijal u prejakoj napadačkoj konkurenciji, igrao je za Milan, Ajaks, Majnc i Alaves, dok je u Stouku od 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)