U trendu

Kros za pobedu Nemačke u 95. minutu

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je večeras u Sočiju selekciju Švedske sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F Svetskog prvenstva.

Švedska je povela u 32. minutu, a strelac je bio Ola Toivonen, izjednačio je Marko Rojs u 48, a pobedu Nemačkoj doneo je Toni Kros u 95. minutu.

Meksiko je ranije danas pobedio Južnu Koreju sa 2:1.

Reprezentacija Meksika je prva na tabeli sa šest bodova, po tri imaju Švedska i Nemačka, tako da će poslednje kolo odlučiti koja će ekipa u osminu finala.

Večerašnja utakmica u Sočiju počela je dobrom prilikom za Nemačku koju u trećem minutu nije realizovao Draksler, a velika uzbudjenja vidjena su desetak minuta kasnije.

Markus Berg je izašao sam ispred Manuela Nojera koji je blokirao njegov šut, ali je igrača Švedske u trenutku kada je uputio udarac s ledja ometao Boateng. Fudbaleri Švedske tražili su penal, ali sudija nije odlučio da se oko te situacije konsultuje s VAR sistemom.

Aktuelni šampioni sveta su na početku diktirali tempo, ali kako je meč odmicao Švedjani su postajali sve opasniji,  a veliki šok za Nemačku usledio je u 32. minutu.

Kros je izgubio loptu na sredini terena, nakon čega je usledila brza akcija Švedjana koju je golom završio Ola Toivonen. On je lepo grudima primio loptu i potom lobovao Nojera.

Obe ekipe su do kraja poluvremena imale prilike, ali se na odmor otišlo s prednošću Švedske od 1:0.

Suočena sa mogućom eliminacijom sa Svetskog prvenstva, Nemačka je sve karte bacila na napad i na samom početku drugog poluvremena stigla je do izjednačenja. Timo Verner je centrirao, a Rojs je iskoristio smušenost odbrane Švedske i poslao loptu u mrežu u 48. minutu.

Nakon tog gola usledila je opšta ofanziva Nemačke, što se nije mnogo promenilo ni kada je u 82. minutu Boateng zaradio drugi žuti karton.

Kada je izgledalo da će se meč završiti bez pobednika, usledio je slobodan udarac za Namačku koji je u 95. minutu sjajno izveo Kros i doneo veliku radost svojoj ekipi.

U poslednjem kolu sastaće se Nemačka i Južna Koreja, odnosno Meksiko i Švedska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar