U trendu

Krstajić: Pobeda je važna iz više razloga

 Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ocenio je da današnja pobeda nad Kostarikom ima višestruki značaj za ekipu, ali da ne treba dizati euforiju, već bi se trebalo okrenuti narednom protivniku.

„Ovo je sigurno jedna bitna pobeda. Bili smo svesni da ćemo pobedom imati potreban mir pred Švajcarsku, a u nekom drugom slučaju, u slučaju, ne daj Bože, poraza, veliki pritisak. Onda bismo morali da stvaramo veoma potreban mir, a vi mediji biste tražili uzroke poraza, što je normalno. Hvala Bogu, pobedili smo, sada smo mirni i moramo da se okrenemo narednom protivniku. Kostariku moramo što pre zaboraviti“, rekao je Krstajić za Radio-teveviziju Srbije.

Srbija je pobedom počela učešće na Svetskom prvenstvu, i to trijumfom nad Kostarikom od 1:0.

„Raduje me temeljna atmosfera ekipa, koja je sjajna, prava, bez lažne skromnosti. Nismo lagali javnost u prethodne tri nedelje i nešto skrivali. Svi smo funkcionisali kao jedan. Posle dužeg niza godina, imamo pravu atmsoferu. Možda igra nije bila na nekom nivou, ali videla se kompaktnost i videlo se srce“, rekao je srpski selektor.

On je kazao da bi stao ispred ekipe da je došlo do eventualnog poraza i dodao da u igri ima još stvari koje treba ispraviti.

„Ima stvari koje moramo i možemo da ispravimo u narednom periodu. Dobra je atmosfera, delovali smo kao ekipa i to je najbitnije, treba to zadržati, mirnoću, i okrenuti se daljoj analizi narednih protivnika“, rekao je Krstajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.