U trendu

Krstajić: Portugalija ima mane, da ih iskoristimo…

LISABON – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je meč protiv Nemačke model po kome treba igrati i protiv Portugalije u Lisabonu i poručio da ima ideju kako da njegova ekipa ugrozi protivnika na startu kvalifikacija za EURO 2020.

„Portugalija je favorit broj jedan u grupi, prvak Evrope i jako kvalitetna selekcija. Gledao sam njihov meč protiv Ukrajine, poštujemo ih, ali ih se ne bojimo“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je podsetio na povrede Nemanje Matića, Ljubomora Fejse, Aleksandra Kolarova, Filipa Kostića i Aleksandra Prijovića, ali da veruje u svoj tim.

„Momci koji su igrali u Nemačkoj pokazali kvalitet, bili su vrlo disciplinovani i to je model koga treba da se držimo. Ne gledamo druge, samo nas i znamo koje su naše prednosti protiv Portugalije. Gledamo da imamo što manje mana, a da se iskoristimo sve one u Portugaliji“, rekao je selektor.

Krstajić je dodao da ne želi da se osvrće na prošlost, već da je cilj plasman na EURO posle dve decenije.

„Imamo dobru atmosferu i svi smo raspoooženi, nadamo se najboljem“, naveo je selektor, naglasivši da su obe selekcije pod jednakim pritisko, bez obzira na remi Portugalije i Ukrajine (0:0).

Za najboljeg portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, Krstajić ima plan da se neutrališe.

„Teško je analizirati veliku zvezdu, ali imamo naše metode. Radi se o možda najboljem u svetu, suvišno je bilo šta reći“, zaključio je Krstajić.

Utakmica se igra sutra na stadionu Luž od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike