U trendu

Remi Srbije sa Korejom, Stojković dobio pravog naslednika na golu

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 1:1 u Ulsanu sa reprezentacijom Koreje, u drugoj prijateljskoj utakmici na azijskoj turneji.

Strelac za Srbiju bio je Adem Ljajić, dok je Koreja do gola stigla posle jedanaesterca koji je dobro izveo Čul.

Vršilac dužnosti selektora „orlova“ Mladen Krstajić odlučio je da promeša karte i od prvog minuta „u vatru baci“ mlađe igrače.

Tako će Srbija igrati u sastavu: Stojković, Ivanović, Rukavina, Vuković, Obradović, Grujić, Maksimović, Živković, Ljajić, Milinković-Savić i Prijović.

Kapiten Branislav Ivanović igrao je inače, jubilarni 100. put za reprezentaciju Srbije.

U prvih desetak minuta meča najopasniji po gol Koreje bio je Ljajić sa jednim šutem i asistencijom. Korejci su se opredelili za oprezniju igru.

U 21. minutu „orlovi“ su imali najopasniju priliku za gol – Milinković-Savić i Prijović su odradili kombinaciju pred šesnaestercem a onda je ofanzivni vezista Lacija oprobao šut ali je nažalost bio neprecizan.

Drugi deo prvog poluvremena pripao je Korejcima koji su uglavnom preko iskusnog Sona napadali sa svih strana.

Kao i u kvalifikacijama, ali i dresu Partizana, golman Vladimir Stojković branio je čudesno i u samom finišu gotovo je izbacio loptu iz gola posle udarca Sona.

Sjajni srpski golman ostao je u svlačionici na poluvremenu, a rukavice je navukao Marko Dmitrović koji će po prvi put čuvati gol „orlova“.

Srbija je do vođstva došla u 59. minutu – posle dodavanja Prijovića i Živkovića, lopta je došla do Sergeja, koji je asistirao Ljajiću a ovaj postigao drugi gol na azijskoj turneji.

Nažalost, radovanje „orlova“ trajalo je samo 5 minuta – Ko Ja Čul je iz jedanaesterca u 64. minutu poravnao na 1:1.

Prethodno je Jagoš Vuković blago odgurnuo Koa što se u evropskom fudbalu nikada ne bi sviralo kao penal, ali u ovom delu sveta, očito bi.

U drugoj polovini poluvremena, teren su napustili Maksimović, Milinković-Savić, Grujić i Ivanović, a u igru su ušli Radonjić, Veljković, Kolarov i Gaćinović.

Finiš meča pripao je Koreji koja je preko Sona dva puta ugrozila gol Dmitrovića ali je naš debitant bio sjajan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.