U trendu

KSS osudio odluku Er Srbije da reprezentaciju ne oslobodi plaćanja dodatnog prtljaga

Košarkaški savez Srbije najoštrije je večeras odluku nacionalne avio kompanije Er Srbija (Air Serbia) da ne oslobodi reprezentaciju plaćanja viška prtljaga na putu do Berlina, u kome će nastupati na Evropskom prvenstvu.

KSS je u saopštenju dostavljenom medijima prosledio fotografije svoje molbe, kao i odbijanja kompanije da je uvaži. Savez je naveo da će imati oko 500 kilograma dodatnog prtljaga, koju čine sportska i medicinska oprema, kao i odgovor nacionalne avio kompanije, koji glasi: “Poštovani, obaveštavamo vas da vaš zahtev nije odobren. Srdačan pozdrav”.

KSS je naveo i primer od prošle godine, kada je Vlada Srbije poslala avion u Madrid po košarkaše nakon osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, jer je preuzela sve troškove leta na sebe, a Er Srbija nije htela da ih pusti da uđu u avion dok sa računa Saveza nije uplaćen novac, koji je Vlada kasnije refundirala.

“Sve smo razumeli, ali da nam nacionalna avio kompanija ne može pomoći čak ni time da nas oslobodi plaćanja viška prtljaga, to zaista ne možemo da razumemo i najoštrije osuđujemo”, navodi se u saopštenju KSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)