U trendu

KSS osudio vandalsko skrnavljenje trofeja Kupa Radivoja Koraća

Košarkaški savez Srbije (KSS) je danas saopštio da je iznenadjen skidanjem pločica s nazivom Crvene zvezde sa skulpture – trofeja Kupa Radivoja Koraća, i dodao da oštro osudjuje svaki vandalizam.

Partizan je Kup osvojio pobedom protiv Crvene zvezde u nedelju, u Nišu.

Na društvenim mrežama je juče objavljen snimak čoveka koji s trofeja Kupa Radivoja Koraća skida pločice s nazivom Crvene zvezde.

U saopštenju se navodi da KSS „nema apsolutno nikakve veze“ sa skidanjem pločica što ocenjuje i kao sramno, ukazujući da to „baca senku na sjajnu organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, jednu od najboljih do sada, gde nije bilo ni jednog sukoba navijača i ni jedna baklja nije pala na teren“.

„Činjenica je da su Predrag Danilović i Dejan Tomašević bivši igrači Partizana, ali je takodje činjenica i da je Danilović predsednik KSS, a Tomašević generalni sekretar KSS. Stavljanje predsednika i generalnog sekretara KSS u kontekst pripadnika jednog kluba je apsolutno neprihvatljivo za Košarkaški savez Srbije, kao krovne organizacije koja štiti interese svih klubova“, piše u saopštenju KSS.

„Košarkaški savez Srbije ne smatra svojim porazom to što je ove godine trofej osvojio Partizan, kao što je prethodnih godina trofej bio u rukama Crvene zvezde, Mega Leksa, FMP“, dodaje se u saopštenju.

KSS navodi da ne može da vodi istragu, ali da će podržati svaku akciju Ministarstva unutrašnjih poslova povodom ovog slučaja.

Crvena zvezda je juče saopštila da će prelazni pehar namenjen osvajaču domaćeg prvenstva, zadržati u svojim prostorijama, bez obzira na ishod takmičenja, kako ga neko ne bi oskrnavio.

Ali, u saopštenju KSS piše da „prelazni pehar namenjen šampionu Srbije, neće ostati u vlasništvu bilo kojeg kluba, i biće uručen klubu koji ga zasluži i osvoji na terenu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar