U trendu

Kuman priprema ekipu za Čelsi, još uvek bez otkaza

Trener Evertona Ronald Kuman trebalo bi da predvodi ekipu i na predstojećoj utakmici protiv Čelsija u Liga kupu, iako se u javnosti spekuliše da je pred otkazom posle serije loših rezultata u svim takmičenjima, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Everton je juče poražen sa 2:5 od Arsenala u Premijer ligi, a Kuman je danas normalno vodio trening ekipe.

„Karamele“ su u dosadašnjem toku sezone ostvarili samo dve pobede iz devet utakmica u Premijer ligi i trenutno se nalaze u zoni ispadanja na 18. mestu.

„I dalje verujem da u potpunosti mogu da preokrenem celu ovu situaciju“, rekao je Kuman posle jučerašnje utakmice.

Vlasnik Evertona Farhad Moširi pružio je podršku Kumanu početkom meseca nakon što je ekipa prtrpela poraz od Barnlija, ali su „karamele“ od tada igrale nerešeno sa Brajtonom i izgubile od Liona u Ligi Evropa i Arsenala u Premijer ligi.

Od svog dolaska iz Sautemptona prošlog leta, 54-godišnji trener predvodio je Everton do sedmog mesta u Premijer ligi i povratka u evropska takmičenja.

Male su šanse Evertona da prezimi u Evropi, pošto se nalazi na začelju grupe, posle poraza od Atalante i Liona i remija s Apolonom.

Kuman i njegov brat i asistent Ervin, sada pripremaju ekipu za duel s Čelsijem u Liga kupu, i nadaju se da će u takmičenju koje Everton nikada nije osvojio, ostvariti dobar rezultat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.