U trendu

Kveri i Kvitova u četvrtfinalu Ju Es opena

Američki teniser Sem Kveri plasirao se jutros u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 27. igrača sveta Nemca Mišu Zvereva posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:1.

Kveri, 17. igrač sveta, šest puta je oduzeo servis Zverevu, koji nije imao nijednu brejk loptu. Amerikanac je imao 55 vinera i napravio je samo osam neiznudjenih grešaka. Imao je i 18 as udaraca, a pobedio je za 77 minuta.

Kveri je tako postao prvi Amerikanac od 2011. godine koji se plasirao medju osam najboljih na Ju Es openu. Tada su to učinili Endi Rodik i Džon Izner.

On je pobedio u 16 od poslednjih 19 mečeva.

Kveri će u četvrtfinalu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike i ako pobedi postaće prvi američki teniser koji se plasirao u polufinale Ju Es opena, još od Endija Rodika 2006. godine.

Rodik je poslednji američki teniser koji je osvojio grend slem titulu, kada je 2003. godine trijumfovao u Njujorku.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila treću teniserku sveta Španjolku Garbinje Mugurusu sa 7:6, 6:3.

Kvitova, 14. teniserka sveta, pobedila je za sat i 50 minuta. Ona se plasirala u četvrtfinale Ju Es opena drugi put u 10 učešća.

Ona je pre manje od devet meseci napadnuta nožem u svojoj kući, kada joj je teško povredjena leva ruka, a takmičenjima se vratila u maju na Rolan Garosu.

„Došla sam bez ikakvih očekivanja. Uživam više nego pre“, rekla je 13. nosilac Kvitova.

Kvitova će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, koja je pobedila Španjolku Karlu Suares Navaro sa 6:3, 3:6, 6:1.

Vilijams je u 37. godini najstarija teniserka na turniru, koji je osvajala 2000. i 2001. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar