U trendu

Kvitova u drugom kolu Vimbldona

Dvostruka pobednica Vimbldona češka teniserka Petra Kvitova plasirala se danas u drugo kolo tog grend slem turnira u Londonu, pošto je pobedila Švedjanku Johanu Larson posle dva seta, 6:3, 6:4.

Kvitova, 12. teniserka sveta, pobedila je za nepunih sat i po, četiri puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Čehinja se na teren vratila posle šestomesečne pauze otkako je provalnik napao u njenoj kući i nožem joj rasekao levu ruku kojom igra. Prošle nedelje je osvojila turnir u Birmingemu, a posle toga se povukla sa turnira u Istbornu zbog povrede stomačnog mišića.

Kvitova će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela Amerikanke Medison Brengl i Holandjanke Rišel Hogenkamp.

Čehinja Kristina Pliškova plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Italijanku Robertu Vinči sa 7:6, 6:2. Ona će igrati protiv Nemice Marije Sakari, koja je pobedila Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:3, 6:4.

Nemačka teniserka Karina Vitheft plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:3, 5:7, 8:6. Votheft će igrati protiv Beloruskinje Arine Sabalenke, koja je bila bolja od Ruskinje Irine Hromačeve sa 6:3, 6:4.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.