U trendu

Lalatović: Došlo je vreme da kao trener pobedim u Surdulici

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je danas da je došlo vreme da kao trener prvi put pobedi u Surdulici i da njegova ekipa u predstojeću utakmicu sa Radnikom mora da udje maksimalno, kako bi napravila dobru uvertiru pred težak raspored koji je očekuje.

„Za mene je ovo derbi, a u derbiju opuštanja ne sme da bude. Ne mora da pobedi na papiru bolja ekipa, nego ko bude više verovao u sebe. Skrenula mi je pažnju njihova video najava utakmice, u kojoj oni podižu borbenu gotovost i igrača i publike. To je njihovo pravo. Kao trener do sada nikada nisam pobedio u Surdulici. Bio sam tamo tri ili četiri puta, nadam se da je došlo vreme da probijem led. Ne idemo da vodimo rat, nego da dokažemo da smo medju četiri velika kluba i da se vratimo u Niš sa nova tri boda“, rekao je Lalatović.

Fudbaleri Radničkog u subotu od 19 sati igraju u Surdulici protiv Radnika, utakmicu devetog kola Super lige Srbije.

Lalatović je rekao da će utakmicu zbog bolesti propustiti Riota Noma, kao i Sladjan Nikodijević zbog povrede zgloba. Dodao je da ga raduje dobra atmosfera u ekipi i da iz dobrog rada očekuje još bolje igre i rezultate.

Kako se navodi na klupskom sajtu, Radnički će, ako pobedi u Surdulici, imati najbolji klupski start u prvih devet kola u prvenstvu.

„Čuo sam za taj podatak i to je motiv više da u utakmicu udjemo ozbiljno i da eto, Radnički pod mojom komandom ispiše lepe stranice svoje istorije. Radnik je dobra ekipa, ne zaslužuje ovo mesto na tabeli. Bitna im je utakmica posle niza loših rezultata, imaju nekoliko jako zanimljivih igrača, brzinu, odličnu polukontru i kontru, tako da ne treba srljati“, rekao je Lalatović.

Radnički je treći na tabeli sa 17 bodova, a Radnik zauzima pretposlednje mesto sa sedam bodova.

„Svakako ćemo ići na pobedu, jer nam treba dobra uvertira za Kup utakmicu sa Bežanijom u sredu, a onda i sa Partizanom, pa protiv Mladosti u Lučanima. Imamo jako težak raspored do sledeće reprezentativne pauze i veoma je važno da nastavimo sa osvajanjem bodova“, naveo je Lalatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.