U trendu

Lalatović: Ne očekuje nas lak posao na EP u Poljskoj

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović rekao je danas da njegovu ekipu ne očekuje lak posao na Evropskom prvenstvu, kao i da ne želi da obeća uspeh, ali je istakao da se nada dobrom rezultatu.

„Ne očekuje nas imalo lako posao, ali je veliki uspeh što smo se plasirali na ovako veliko takmičenje. Samim tim smo napravili veliki uspeh. Ali, imamo sjajne igrače. Ne treba nekoga da se plašimo. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Apsolutno verujem u svoje reprezentativce i nadamo se dobrom rezultatu“, rekao je Lalatović novinarima u Beogradu.

Mlada reprezentacija Srbije će igrati u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a rivali će joj biti Portugal (17. juna), Makedonija (20. juna) i Španija (23. juna).

„Ne želim euforiju i da govorim da moramo da se vratimo sa zlatom. Imamo dobru reprezentaciju i bitno je da igrači na svakoj utakmici daju ne 100, već 200 odsto mogućnosti i da narod bude ponosan na njih kada se budu vratili. Davaćemo sve od sebe da svi budu ponosni. Grupa je možda i najjača. Portugal nije izgubio skoro tri godine, tu je Španija koja ima fenomenalne igrače koji igraju u velikim klubovima“, kazao je Lalatović.

Reprezentativci Srbiće okupiće se 1. juna u Beogradu, gde će boraviti do 7. kada će otputovati u Poljsku.

Srbija do prve utakmice na šampionatu protiv Portugala neće imati pripremni meč jer, prema rečima selektora, nije mogao da se pronadje protivnik. Srpski fudbaleri će imati šest treninga u Beogradu, po dva na stadionima Čukaričkog, Zemuna i Sindjelića, a 7. juna će otputovati u Poljsku.

Lalatović je naveo da je zadovoljan minutažom pozvanih igrača u svojim klubovima, iako nisu svi standardni.

„Zadovoljan sam minutažom igrača, mada bih voleo da su neki više igrali. Prva utakmica će mnogo toga doneti jer samo prvoplasirana ide dalje i najbolja drugoplasirana. Nismo u lakoj grupi, na EP smo otišli kroz baraž, nismo se prošetali grupom. Igrači moraju da poštuju dres koji nose. Reprezentacija koja bude bila bolja i koja bude imala više sreće, otići će u polufinale“, rekao je Lalatović.

Kapiten reprezentacije na Evropskom prvenstvu biće napadač Partizana i najbolji strelac Super lige Srbije Uroš Djurdjević.

„Djurdjević je bio kapiten i pre nego što sam došao. Osvojio je titulu, bio prvi strelac lige. Da menjam stvari posle kratkog vremena, ne bi bilo korektno. Sjajan je momak i igrač i protivnicima neće biti svejedno kada ga vide, ali i naše druge igrače“, rekao je Lalatović.

Krilni fudbaler Ajntrahta Mijat Gaćinović našao se i na spisku selektora A reprezentacije Slavoljuba Muslina, a mladoj selekciji će se priključiti posle duela sa Velsom 11. juna.

Na Lalatovićevom spisku nema Mihaila Ristića iz Crvene zvezde, a selektor je objasnio da bi on bio u timu da nije bio povredjen i da ima kontinuitet igara.

„Ristić po kvalitetu, da nije bio povredjen i da ima kontinuitet, sigurno bi bio pozvan jer ga veoma cenim kao igrača. Fenomenalan je igrač, jedan od omiljenijih. Debitovao je za Zvezdu kada sam trenirao taj klub, iz omladinaca ga gurnuo u tim i veoma ga cenim. Imao je povredu, nije igrao duži period i nisam hteo puno da menjam spisak. Na poziciji ofanzivnog veznog imamo Dejana Melega, koji je igrao standardno za Vojvodinu. Treba mi kreativniji igrač na toj poziciji“, naveo je Lalatović.

Lalatović je rekao da se nada da će u Poljskoj imati sreće, pošto delom ima porodične veze sa tom zemljom.

„Moja pokojna baka je rodjena u Varšavi. Jevrejka je i upoznala je deku u logoru. To su mi veze sa Poljskom i možda će mi to doneti sreću“, rekao je Lalatović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bigodšć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar