U trendu

Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestom

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je večeras da se njegova ekipa ne opterećuje prvim mestom u Super ligi Srbije i dodao da su za rezultate ove sezone zaslužni isključivo igrači.

„Mojim igračima nemam šta da zamerim. Oni su heroji i snaga ovoga kluba. Sve čestitke idu na njihov račun. Danas protiv Borca nije bilo lako, šta više igrali smo pod pritiskom, jer je Vojvodina poslednji put bila prva 1989. godine i evo sada. Ne opterećujemo se tim prvim mesto, već samo svakom sledećom utakmicom“, rekao je Lalatović za televiziju Arenasport.

Vojvodina je večeras sa 2:1 pobedila Borac iz Čačka u devetom kolu i tako preuzela lidersko mesto u Super ligi Srbije od Crvene zvezde koja je juče poražena u „večitom“ derbiju s Partizanom sa 0:1.

„Diktirali smo tempo svih 90 minuta, iako je bilo jako teško kako zbog pritiska, tako i zbog toga što je Borac ovde došao da se brani i odigra nešto iz kontre. Oni su prvi šut u okvir gola imali tek onda kada je Kordić pogrešio kod gola. Mi smo pored golova imali još tri, četiri šanse. Ponosan sam na svoje igrače“, rekao je Lalatović.

Prethodne nedelje spekulisalo se da će Lalatović napustiti klub i otići u Čukarički, ali on je posle dogovora s Upravom ostao u Novom Sadu, pa su mu navijači zbog toga, ali i prvog mesta na današnjoj utakmici skandirali ime.

„Hvala navijačima. Prvi put sam to doživeo u Novom Pazaru, a sada i ovde. To je zaista lepo, jer znači da sam ostavio neki trag. Moram da kažem da su igrači zaslužni za sve ovo. Ovo su njihovi rezultati“, kazao je on.

Trener Borca Ljubiša Dmitrović ocenio je da je Vojvodina za nijansu bila bolja i da je na kraju zasluženo pobedila.

„Bila je ovo tvrda i teška utakmica, bez mnogo šansi. Vojvodina je iskoristila svoje prilike, primili smo jedan gol iz prekida… Kada sumiram sve, možda je Vojvodina bila bolja za taj jedan gol. Čini mi se i da mi nismo bili daleko od jednog boda. Igrali smo čvrsto i agresivno protiv možda i najbolje ekipe u zemlji“, rekao je Dmitrović.

Vojvodina nakon devet utakmica zauzima prvo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, dok je Borac pretposlednji, 15, sa samo pet bodova. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar