U trendu

Lalatović se nada dobroj igri i pozitivnim rezultatom protiv Spartaka

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da njegova ekipa ne sme da potceni Spartak u predstojećoj prvenstvenoj utakmici i da će dati sve od sebe da se plasira u plej-of Super lige Srbije.

„Daćemo sve od sebe da u narednih sedam dana od nemogućeg napravimo moguće i da u Subotici napravimo povoljan rezultat. Spartak je u prve dve utakmice prolećnog dela pokazao mane i vrline. Prvu je izgubio kod kuće, a u narednoj protiv Javora pokazao sve svoje vrline. Imaju kvalitet da budu medju osam najboljih ekipa, ali apsolutno sam siguran da imamo i mi. Nadam se da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom“, rekao je Lalatović.

Fudbaleri Čukaričkog u subotu od 14 časova igraju u Subotici protiv Spartaka, utakmicu 24. kola Super lige. Beogradski tim želi da ostvari treću uzastopnu pobedu kojom bi ostao u igri za plasman u plej-of.

„Protiv koga god da igramo moramo da igramo na pobedu da bismo uspeli da ono što je izgledalo nemoguće postane moguće, a to je da udjemo u plej-of. Imali smo samo 20 bodova kad smo krenuli, govorili su nam samo da ne ispadnete iz lige, 10 bodova su nam bežale ekipe u plej-ofu. Kad pobedite dve apetiti vam rastu i voleli bismo da udjemo u plej-of. Mislim da Čukarički to zaslužuje, kao i da juri Evropu“, naveo je Lalatović.

U plej-of će se plasirati prvih osam ekipa na tabeli, a Čukarički je 11. sa 26 bodova i ima šest manje od osmoplasiranog Javora.

Lalatović je naveo da je Ognjen Ožegović povredjen i da će popodne biti poznato da li može da računa na njega. Upitan o Miroslavu Bogosavcu koji je debitovao za Čukarički na poslednjoj prvenstvenoj utakmici, Lalatović je rekao da je on veliko pojačanje.

Povodom Ismaela Fofane i Stefana Živkovića koji su prešli u kazahstanski Irtiš, Lalatović je rekao da je tim igračima bila želja da igraju, ali da to nije moglo da im se garantuje.

„Fofana je i dalje igrač Čukaričkog na pozajmici je do novembra i ako se dokaže potpisaće sa Irtišom, a Živković je raskinuo ugovor sa Čukaričkim“, rekao je trener „brdjana“.

Levi bek Miroslav Bogosavac, koji je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka iz Partizana prešao u Čukarički, rekao je da se lako uklopio i da ne sumnja da će se ekipa iz Subotice vratiti sa sva tri boda.

„Čukarički ide na pobedu, jer znamo koliko nam znači ta utakmica pre svega zbog prolaska u plej-of. Prepuštamo njima ulogu favorita zbog trenutne pozicije na tabeli. Potpisao sam ugovor na tri godine sa Čukaričkim i kada sam došao nisam uopšte sumnjao da možemo da udjemo u plej-of“, rekao je Bogosavac.

U subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ na programu je 153. „večiti“ derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana. Lalatović je rekao da se nada pobedi crveno-belih, a Bogosavac priželjkuje pobedu crno-belih.

„Zvezdi svakako želim da osvoji titulu, a što se tiče derbija najbitnije je da prodje u fer atmosferi, navijanju i sa puno lepih poteza na terenu. Odrastao sam u Zvezdi, za četiri godine osvojio četiri trofeja i bio strelac, ne sećam se koliko sam derbija odigrao. Kao trener najviše igrača imam iz Parizana i sa svima sam imao fenomenalnu saradnju“, rekao je Lalatović.

Bogosavac je naveo da se nada pobedi Partizana i podsetio da je u seniorskoj konkurenciji odigrao dva derbija, uz poraz i remi, ali da je sa mladjim kategorijama imao pozitivan skor protiv Zvezde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar