U trendu

Lazetić: Vratili smo ugled srpskom reprezentativnom fudbalu

BEOGRAD – Direktor mlađih reprezentativnih selekcija FS Srbije Nikola Lazetić analizirao je danas učinak timova koji su sa manje ili više uspeha predstavljali zemlju u prethodnom periodu.

Lazetić se u razgovoru za sajt FS S osvrnuo na selekciju do 17 godina koja je posle penala ostala bez finala Evropskog prvenstva, U19 selekciju koja se plasirala među osam najboljih timova Evrope, ali nije imala snage za više i bolje na turniru u Slovačkoj i mladu reprezentaciju (U21), koja nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

„Posle 30 godina smo uspeli da se kvalifikujemo na tri završna turnira (A selekcija, U19 i U17 selekcija). Jedina smo reprezentacija u Evropi, uz Francusku i Italiju, koja je bila u završnici U17 medu četiri, a u U19 među osam. Mnoge selekcije iz fudbalski daleko razvijenijih zemalja nisu bile ni na jednom od dva najveća takmičenja U17 i U19, ili su pak bili samo na jednom Evropskom prvenstvu“, izjavio je Lazetić, a preneo FS S.

Direktor mlađih reprezentativnih selekcija poručio je da je izgrađen sistem koji ne trpi nedisciplinu i najavio da će buduće greške, ako ih bude, biti striktno sportski motivisane.

„Neke igrače smo u ovom procesu odstranili zbog kršenja discipline i time stavili jasno do znanja svakom budućem reprezentativcu da je odnos prema grub, državi i saigraču svetinja. Odabrali smo put kojim želimo da idemo i pokazali pravac svima… Uspeli smo da napravimo sistem u kome se zna ko šta radi, znači selektor sam bira igrače. Tačka! Mislim da se razumemo. Nekada će biti više uspeha, nekada manje, ali namera će uvek biti časna i poštena. Grešićemo, ali isključivo sportski“, istakao je Lazetić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar