U trendu

Lazić: Cenimo crnogorske vaterpoliste, ali verujemo u pobedu

BUDIMPEŠTA – Srpski vaterpolista Đorđe Lazić izjavio je danas da naš nacionalni tim veruje da može da pobedi Crnu Goru u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Naša selekcija je u četvrtfinalu SP poražena od Hrvatske (12:14), pa će sa Crnom Gorom igrati sutra od 14.30 časova.

„Ponovio se scenario iz Gvandžua. Jako težak poraz u četvrtfinalu i tamo i sada. Zadatak je da probamo da se podignemo i da pobedimo naredne utakmice. Bila je ovo lepa šansa da prođemo u četiri najbolje selekcije. Nismo to iskoristili. Hrvatska je zasluženo pobedila. Nismo bili svoji, ušli smo u njihov ritam igre. Nismo uspeli da se nametnemo. Mnogo stvari moramo da popravimo, pre svega u odbrani. Primiti 14 golova je mnogo. Igrač više je bio užasan. Crna Gora je pokazala da može da igra sa svima. Imali su šut za izjednačenje. Jako disciplinovana ekipa sa odličnom odbranom. Mlad sastav je to, cenimo ih i verujem ipak da možemo da pobedimo“, rekao je Lazić, preneo je zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On je istakao da ne zna šta se desilo na meču sa Hrvatima

„Moguće da je kod nas bio mentalni problem, mada su obe ekipe bile podmlađene. Bez Rina Burića su imali dodatni motiv u toj mentalnoj pripremi. Bili smo motivisani ali eto… Ne znam šta se desilo. Gledali smo utakmicu, tako je delovalo za vas da smo bez žara, ali u bazenu se to nije osetilo“, dodao je Lazić.

Srpski vaterpolista Radomir Drašović izjavio je da je njemu i saigračima teže dan posle poraza od Hrvatske.

„Gledao sam tri puta, emotivni šokovi. Ne znam zašto smo bili bezidejni, bez organizovanosti. Još smo vrući. Igrač više ne funkcioniše na celom prvenstvu. Sve se to svelo na igrača više-manje. Oni su se snašli, to je prelomilo utakmicu. Pričali smo o psihološkoj pripremi. Nismo u startu bili energični, agresivni, u napadu je to izostalo. Kao da smo uplašeni od pobede, ali ne bih voleo da takav bude konačan zaključak. Verujem da je to bio loš momenat za ovu ekipu. Pokazali su kao da imaju veću želju od nas, ali to sigurno nije tako. Crna Gora je imala odličnu igru sa Španijom. Mogu da pomrse konce. Imaju pravu školu. Posle našeg poraza moramo da nađemo snage da stanemo na noge, da idemo do kraja na visokom nivou“, rekao je Drašović.

Jedan od najmlađih igrača u našem timu Marko Radulović kaže da se srpski vaterpolisti nisu držali dogovora na meču sa Hrvatskom.

„Iskakali smo previše od zacrtanih stvari. Puno je bilo oscilacija i nismo mogli da pobedimo. Nismo bili uplašeni od pobede, ali smo očekivali da će uvek neko drugi da reši. Odbrana nas je koštala uspeha. Ipak smo nova ekipa, nismo uhodani i verujem da će biti bolje. Crna Gora ne sme da se potceni, ali nedostatka motiva ne sme da bude. Oni mogu više od prikazanog protiv Španije. Da li možemo da se oporavimo? Naravno da možemo“, istakao je Radulović.

Pomoćni trener srpske reprezentacije Vladimir Marković kaže da su porazi sastavni deo igre.

„Moralo je mnogo bolje protiv Hrvatske. Porazi su sastavni deo, idemo dalje. Svi su imali veliki motiv bez obzira kako je izgledalo. Ali te greške u odbrani su nas koštale. Protiv Crne Gore moramo da igramo kao da se ništa nije dogodilo. Oni su ekipa koja se podigla u poslednja dva tri meseca i moramo da damo maksimum“, naveo je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar