U trendu

Lazić: Domaći teren nam je doneo titulu

BEOGRAD – Kapiten košarkasaa Crvene zvezde Branko Lazić posle osvajanja šampionske titule u ABA ligi i pobede nad ekipom Budućnosti u majstorici finalne serije plej-ofa istakao je da je presudnu prednost doneo domaći teren.

„Jako teška sezona, odigrali smo maksimalan broj utakmica, što je tražilo veliku spremnost i koncentraciju. Sve čestitke čitavoj ekipi, svima u klubu, navijačima, kojima želim da se zahvalim na fantastičnoj atmosferi. Posle toliko vremena i trofej ABA lige da se podigne pred našim navijačima“, rekao je Lazić novinarima posle meča.

Kapiten crveno-belih nije želeo da komentariše atmosferu tokom finalne serije.

„To nije na nama da komentarišemo, to su neke stvari na koje mi kao igrači ne možemo da utičemo. Ono na šta smo mogli da utičemo to smo uradili“, objasnio je Zvezdin bek i dodao koliko je bilo važno da se u finalnoj seriji iskoristi domaći teren.

„Iskoristili smo prednost domaćeg terena, pobedama u prve dve utakmice rezervisali smo kartu za povratak u Beograd. Domać teren nam je doneo tu prednost i na kraju i titulu“.

Lažiću je ovo četvrta Jadranska titula u crveno-belom dresu, ali i najdraža jer je prva osvojena pred navijačima crveno-belih.

„Posle pet utakmica finala, svega što smo prošli od početka plej-ofa, tenzije, osvojiti titulu pred našim navijačima je sjajno. Svakako da je ova titula posebna“, zaključio je Lazić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.