U trendu

Lazović i Milenković: Računajte na nas

LISABON – Srpski fudbalski reprezentativci Darko Lazović i Nikola Milenković priznali su da je ekipa imala sreće u remiju protiv Portugalije (1:1) u Lisabonu, ali i da je zaslužila veliki bod za dobar početak kvalifikacija za EURO 2020.

„Stvorili su dosta šansi, imali smo i sreće, ali smo je i zaslužili. Dobro smo otvorili ciklus za prvenstvo Evrope. Ova mlada ekipa pokazala je da može da se racuna na nju“, rekao je Lazović posle utakmice na Lužu.

Povratnik među „orlove“, koji je bio u startnoj postavi u prijateljskoj utakmici u Nemačkoj i u Lisabonu, kaže da je zadovoljan.

„Srećan sam što sam se posle dugo godina vratio u reprezentaciju i odigrao dva meča, a još srećniji što smo na obe utakmice napravili pozitivan rezultat i to protiv velikih selekcija. Bili smo kao ekipa, borili smo se i za to smo nagrađeni“, poručio je bočni fudbaler Đenove.

Jedan od najboljih aktera meča na stadionu Benfike, Nikola Milenković, optimista je po pitanju plasmana na EURO.

„Pokazali smo karakter, timski duh i odbranili bod. Moramo da budemo zadovoljni. Došli smo do velikog remija“, podseća defanzivac Fiorentine.

Milenković je posebno bio zadovoljan igrom u defanzivi kompletnog tima protiv Nemačke i Portugalije.

„Obe utakmice smo se branili i odbranili, ali nismo samo mi iz poslednje linije. Odbranu igra ceo tim. Svi su zatvarali sve, trčali smo mnogo“.

Posebno teško bilo je u Lisabonu, naglašava bivši štoper Partizana.

„Portugalce u napadu dosta terete zadnju liniju, imaju dosta igrača u zoni ispred naseg gola i zato nam je bilo dosta teže. Na pravi način smo se odbranili“, zaključio je on.

Reprezentacija Srbije kvalifikacije nastavlja u junu mečevima protiv Ukrajine u Ljvovu i protiv Litvanije u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.