U trendu

Lebron Džejms optužio Tramp da je u modu vratio rasnu mržnju

Zvezda američke košarke Lebron Džejms optužio je američkog predsednika da je „u modu“ vratio rasnu mržnju, posle izjava Donalda Trampa o odgovornosti onih kojih su izazvali nedavne nerede u saveznoj državi Virdžiniji.

„Uvek je postojala rasna mržnja u SAD. To je poznato, ali je Donald Tramp to vratio u modu“, naveo je igrač Klivlenda na Tviteru.

Košarkaš je reagovao na Trampovu izjavu koji je u Njujorku ponovio svoju prvobitnu i kontroveznu reakciju o nedavnim neredima ui Virdžiniji, ocenivši da su „obe strane“ krive.

Tramp se našao na udaru kritika pošto je optužio „mnoge strane“ za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup u Šarlotsvilu u državi Virdžinji, gde je stradala jedna žena.

„Ja sam neko čiji se glas čuje, tako da koristim priliku da kažem da je ljubav jedini način da poboljšamo društvo. Jedino tako možemo nešto da postignemo“, rekao je Džejms.

„Mi smo ti koji treba da reagujemo a ne onaj tamo koji bi trebalo da bude predsednik SAD“, rekao je košarkaš.

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša na sveti, ima običaj da se politički angažuje. Tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore održane prošle godine, košarkaš je podržao Trampovu protivnicu, demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar