U trendu

Legenda jugoslovenskog tenisa poručio Novaku: Ivanišević bi bio odlično rešenje

Novak Đoković iznenadio je sportski svet ove nedelje raskidom saradnje sa svojim trenerima i fizioterapeutom. Đoković je odluku doneo pritisnut slabijim igrama poslednjih meseci, a mediji nagađaju o tome ko će mu biti novi trener.

Đoković je nakon rastanka s Marijanom Vajdom otkrio kakav mu čovek treba.

„Biće to neko ko je imao slično iskustvo kao ja. Nema puno takvih koji su igrali na tako visokom nivou. Videćemo, razmišljam o tome. Neću žuriti sa odlukom“, rekao je srpski teniser, koji je krajem prošle godine ispustio prvo mesto na ATP listi. Njegovu dominaciju ugrozio je Endi Marej.

„Nisam igrao dobro poslednjih šest meseci, osećam da su mi potrebne promene i drugačiji trenerski pristup. Ne znam kada ću se vratiti na pobedničke staze, nadam se uskoro“, dodao je Đoković.

„U ovom trenutku se ne mogu se uporediti sa Endijem, Rafom i Rodžerom, oni imaju svoje timove, ja nemam. Koncentriran sam samo na sebe, trudim se da budem što bolji čovek i teniser. Verujem da sam doneo pravu odluku“, zaključio je on.

Kao potencijalni kandidati spominju se brojna ugledna imena poput, ponovo Borisa Bekera, zatim Andrea Agasija i Pita Samprasa, ali i Gorana Ivaniševića.

Radmilo Armenulić, legendarni selektor jugoslovenske Dejvis Kup reprezentacije koji je 1991. doveo reprezentaciju do finala, smatra da je njegov bivši učenik Ivanišević idealno rešenje za Đokovića.

„Kada prevladaju porodični odnosi gubi se autoritet, što napravi puno štete na treninzima. A bez kvalitetnog treninga neminovno je da će doći do rezultatskog pada“, rekao je Armenulić za Kurir, pa je dodao:

„Svi će želeti da treniraju dojučerašnjeg broja jedan, tu nemam sumnje. Lično želeo bih da to ponovno bude Beker jer se već dobro poznaju i jasno mu je šta mora da popravi da bi bio na ranijem nivou. S druge strane, Sampras bi možda najviše odgovarao, dok je Agasi igrao sa osnovne linije kao i Novak. Zato verujem da bi Sampras ili Ivanišević više insistirali na tome da se pojača agresivnost u igri i bolji servis“, zaključio je Armenulić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.