U trendu

Legenda Niksa nakon izazivanja nereda uhapšen i izbačen iz dvorane (video)

Čarls Oakli, legendarni košarkaš Njujork Niksa, noćas je uhapšen i priveden u policiju nakon bizarnog incidenta u kom je učestvovao za vreme utakmice između Niksa i LA Klipersa u Medison Skver Gardenu.

53-godišnjeg bivšeg košarkaša nakon svađe sa čelnicima Niksa moralo je nekoliko pripadnika obezbeđenja da izvuče iz dvorane, a u policijsku stanicu priveden je sa lisicama na rukama.

Dok su ga doslovno iznosili i vukli iz dvorane, Oakli je urlao: “Dolan je to naredio“, aludirajući na vlasnika Niksa Džejmsa Dolana. Situaciju je pokušao da smiri i predsednik kluba, slavni Fil Džekson, ali bezuspešno, Oakli se nije dao.

Novinar ABC-a Rajan Fild potvrdio je da se Oakli tereti za napad i to po tri tačke i za kazneno delo ometanja poseda.

PR služba kluba odmah nakon incidenta na službenom Tviter profilu kluba objavila je saopštenje u kom stoji kako je Oakli uhapšen i priveden u policiju zbog neprimerenog ponašanja i izazivanja nereda. Takođe navode i to da se radi o legendi kluba i kako se nadaju da će potražiti stručnu pomoć.

Nakon što je pušten iz pritvora, Oakli je dao izjavu novinaru Dejli Njuza Frenku Isoli i ispričao svoju stranu priče. Oakli je kupio ulaznice, a kada su neki ljudi iz kluba primetili da sedi odmah do vlasnika Dolana, došli su do njega i upitali ga šta radi tu. Slavnom košarkašu to je bilo dovoljno da eksplodira.

“Najpre sam se hteo da se umešam u gužvu, ali onda sam pomislio, šta to dovraga meni treba“, izjavio je trener Klipersa Dok Rivers.

LeBron Džejms, sa kojim Oakli ima dobar odnos, nakon incidenta na svom je Instagramu poslao poruku podrške bivšem košarkašu, a noćašnja gužva mnoge je podsetila na sličnu koju je isti akter izazvao ispred svlačionice Klivlenda, nakon sedme utakmice velikog finala protiv Variorsa, kada je vređao obezbeđenje.

View this post on Instagram

Mood!! #Legend

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Oakli je poslednjih godina u stalnom sukobu sa upravom bivšeg kluba, a kao glavni razlog zbog čega je nepoželjan u Medisonu je taj da je nagovarao Džejmsa da ne potpiše za Nikse 2010., kada je bio slobodan igrač.

Čarls Oakli punih 10 godina bio je član Niksa i uz Peta Juinga bio je najzaslužniji za finale Istoka 1993. i veliko finale 1994., u kojem su nakon sedam utakmica izgubili od Hjustona, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.