U trendu

Lejverov savet Novaku: Uopšte ne pomišljaj na Gren slem

Rod Lejver, čovek koji je u dva navrata kompletirao kalendarski Gren slem (1962, 1969), kaže da Novak Đoković ne treba da razmišlja previše unapred.

“Moj savet Novaku pre Vimbldona bio bi da ne govori još o Gren slemu, možda čak da ni ne misli na to – samo igraj turnir. Ako kažeš da ideš na Gren slem, time stavljaš još više pritiska na sebe, a pritisak može da se poveća“, kaže Lejver.

“Ako Novak to postigne, bio bih veoma srećan da mu pružim ruku i da mu čestitam. Bila bi to sjajna stvar za njega, neverovatno je koliko dobro igra, pokazao je svoju veštinu i svoj karakter – zato mislim da ima dobre izglede da osvoji Gren slem“, dodao je Australijanac.

Lejver je upozorio Đokovića podsećajući na ono što se dogodilo Sereni Vilijams prošle godine.

“Ona je na US openu mogla da kompletira Gren slem i stavila je sebe pod veliki pritisak, izgledalo je da je mislila da joj je to jedina šansa da to postigne, pa je izgubila u polufinalu“, rekao je Lejver i dodao:

“Čini se da Novak igra dobro pod pritiskom i može se pretpostaviti da neće imati takvih problema na Vimbldonu koji je već tri puta osvajao, ali nikada se ne zna kako ljudi reaguju u takvim situacijama“.

Takođe, Australijanac je posavetovao Novaka da ne gleda daleko u žreb.

“Potrebno je da pobediš u sedam mečeva, to je sve, ne moraš da pobediš svih 127 preostalih igrača na turniru. Dakle, ne treba da se uplete u to razmišljanje s kim bi možda mogao da igra u kojoj rundi, možda neki igrači koji bi mogli da mu predstavljaju problem ni ne doguraju tako daleko“, zaključio je Lejver.

Žreb za treći Gren slem turnir sezone održaće se u petak od 11.00 po srednjoevropskom vremenu, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.