U trendu

Lens Armstrong na sudu u novembru po tužbi američke vlade

Ročište o 100 miliona dolara koliko u sudskoj tužbi traži američka vlada od bicikliste Lensa Armstronga zakazano je za novembar.  

Sudija američkog okružnog suda Kristofer Kuper je danas zakazao sudjenje za 6. novembar u Vašingtonu. 

Armstrongov pravni tim tražio je da se sudjenje odloži za 2018. godinu zbog potencijalnog poklapanja sa drugim obavezama.

Američka vlada traži od Armstronga da vrati 32 miliona dolara koliko je državna kompanija Ju Es Postal Servis (US Postal Service) dala da spoznoriše njegov tim, plus odštetu. 

Armstrongov bivši kolega iz ekipe US Postal Flojd Landis (Floyd) optužio je maja 2010. Armstronga da je prekršio sponzorski ugovor uzimajući nedozvoljena sredstva i podstičući ostale iz tima da to čine.Američka vlada pridružila se tužbi 2013. pošto je Armstrong priznao da je varao i pošto mu je oduzeto sedam titula Tur de Fransa. 

Landis, kome je 2006. oduzeto prvo mesto na Tur de Fransu zbog pozitivnog testa na doping, mogao bi da dobije 25 odsto od naknadjene štete koju sud bude dodelio. 

Armstrong je doživotno suspendovan oktobra 2012. i oduzeto mu je sedam titula na Tur de Fransu pošto je te godine priznao da je koristio doping. On je pre toga u raznim parnicama i sudskim procesima godinu dana negirao da je uzimao zabranjene supstance.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar