najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Leonid Slutski novi selektor Rusije

Fudbalski savez Rusije imenovao je danas Leonida Slutskog za novog selektora reprezentacije.

Slutski je na mestu selektora ruske reprezentacije zamenio Italijana Fabija Kapela, koji je otišao prošlog meseca zbog loših rezultata ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Rusija je u kvalifikacionoj Grupi G treća na tabeli sa osam bodova i predstoji joj velika borba za plasman na Evropsko prvenstvo. Prva na tabeli je Austrija sa 16 bodova, a druga je Švedska sa 12.

Slutski je potpisao kratkoročan ugovor sa Savezom koji će trajati do kraja kvalifikacija u oktobru ili do kraja baraža u novembru, u zavisnosti od rezultata.

Slutski je prvi domaći selektor Rusije u poslednjih devet godina, a sa ekipom CSKA iz Moskve osvojio je dve šampionske titule, 2013. i 2014. godine i istovremeno će raditi u klubu i reprezentaciji.

„Čelnici Saveza su došli u CSKA sa zahtevom da mi dozvoli da preuzmem državni tim. Uzeo sam u obzir tešku situaciju u kojoj se reprezentacija nalazi i nisam mogao da odbijem ponudu. Velika je čast i odgovornost predvoditi ekipu svoje zemlje“, rekao je Slutski za sajt Saveza.

Rusija je ostvarila dve pobede u poslednjih 10 takmičarskih utakmica, jednu nad Lihtenštajnom, a drugu nad Crnom Gorom službenim rezultatom posle nereda navijača u Podgorici.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko podržao je imenovanje Slutskog.

Ruski savez nije saopštio detalje ugovora, ali je sigurno da će Slutski zarađivati manje od Kapela, koji je imao godišnju platu od sedam miliona evra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike